JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în revendicare. Reluarea procedurii după soluţionarea notificării în procedura specială a Legii nr. 10/2001

5 iun. 2012
Vizualizari: 70
  • Legea nr. 10/2001: art. 46 alin. (1)

Justificarea creării de către legiuitor, prin textul art. 46 alin. (1) din Legea nr. 10/2001, a facultății de a alege între două proceduri alternative cu aceeași finalitate este aceea că s-a urmărit valorificarea de către reclamant a aceleia care creează premisele obținerii mai rapide a rezultatului urmărit. Reiese că repunerea pe rol a acțiunii de drept comun este permisă ori de câte ori notificantul mai are interesul continuării judecății.

(Curtea de Apel Constanța, s. I civ., decizia nr. 441 din 5 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare. Reluarea procedurii după soluționarea notificării în procedura specială a Legii nr. 10/2001 was last modified: noiembrie 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.