JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare în regim de carte funciară a unui imobil preluat fără titlu de către Stat. Înscrierea dreptului de proprietate al fostului proprietar și radierea înscrierii dreptului asupra imobilului dobândit în baza cumpărării în temeiul Legii nr. 112/1995. Preferabilitatea titlului proprietarului tabular

22 nov. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 75
  • Decretul-Lege nr. 115/1938
  • Legea nr. 7/1996: art. 59

Înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate al fostului proprietar al unui imobil preluat fără titlu de Statul Român, cu același titlu de dobândire avut anterior, îl îndreptățește pe acesta la restituirea imobilului și la redobândirea posesiei. Ca atare, în situația în care s-a dispus radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al cumpărătorilor imobilului în baza Legii nr. 112/199, în cadrul acțiunii în revendicare, este preferabil titlul fostului proprietar care are calitatea de proprietar tabular.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 8277 din 22 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare în regim de carte funciară a unui imobil preluat fără titlu de către Stat. Înscrierea dreptului de proprietate al fostului proprietar și radierea înscrierii dreptului asupra imobilului dobândit în baza cumpărării în temeiul Legii nr. 112/1995. Preferabilitatea titlului proprietarului tabular was last modified: iulie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.