JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în revendicare. Acordarea preferinţei titlului mai vechi şi mai întâi intabulat în cartea funciară

1 sept. 2015
Vizualizari: 91
  • C.civ. din 1864: art. 480
  • Legea nr. 7/1996: art. 30 alin. (1)

În situația în care titlurile de proprietate care trebuie comparate de instanță provin de la un autor comun, trebuie acordată preferință titlului care are data cea mai veche, iar în situația în care cu privire la ambele titluri au fost îndeplinite și formalitățile de publicitate imobiliară, se acordă preferință titlului în privința căruia au fost îndeplinite mai întâi formalitățile de publicitate imobiliară.

(Curtea de Apel Cluj, s. I civ., decizia nr. 372 din 1 septembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare. Acordarea preferinței titlului mai vechi și mai întâi intabulat în cartea funciară was last modified: aprilie 7th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.