JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare a unei suprafețe de teren. Competența materială a judecătoriei

29 mart. 2012
Vizualizari: 348
  • C. proc. civ.: art. 2
  • C.proc.civ.: art. 1

Indiferent de natura juridică a dreptului de proprietate a terenului ce face obiectul revendicării, publică sau privată, a statului sau a unităților administrativ – teritoriale, competența se stabilește conform art. 1 raportat la art. 2 lit. a) C.proc.civ. și aparține judecătoriei sau tribunalului, secția civilă.
Legea nr. 213/1998 nu este aplicabilă în cauză, deoarece nu s-a solicitat delimitarea domeniului public al comunei ci revendicarea unei suprafețe de teren, urmând ca natura juridică a acestui teren, în sensul de bun aparținând domeniului public al statului sau bun aparținând domeniului privat al comunei să fie stabilită prin analiza fondului cererii introductive.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 2344 din 29 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare a unei suprafețe de teren. Competența materială a judecătoriei was last modified: august 17th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.