JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în pretenţii. Recunoaşterea creanţei ulterior împlinirii termenului de prescripţie. Consecinţe

14 dec. 2011
Vizualizari: 335
  • Decretul nr. 167/1958: art. 16
  • Decretul nr. 167/1958: art. 20

Potrivit art. 16 din Decretul nr. 167/1958, prescripția se întrerupe prin recunoașterea dreptului a cărui acțiune se prescrie, făcută de cel în favoarea căruia curge prescripția.
Prescripția nu se consideră întrerupă în cazul în care creanța a fost recunoscută ulterior împlinirii termenului de prescripție, chiar dacă a avut loc și o plată parțială, în acest caz fiind incidente dispozițiile art. 20 din Decretul nr. 167/1958.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 4127 din 14 decembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în pretenții. Recunoașterea creanței ulterior împlinirii termenului de prescripție. Consecințe was last modified: august 2nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.