JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în îmbogăţire fără justă cauză. Condiţii şi efecte din perspectiva dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006

7 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 38
  • NCC: art. 1345-1348
  • OUG nr. 34/2006: art. 3-4
  • OUG nr. 34/2006: art. art. 18

Potrivit prevederilor art. 3 lit. f) și art. 4 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006, contractul dintre una sau mai multe autorități contractante, pe de o parte, și unul ori mai mulți operatori economici, pe de altă parte, având ca obiect execuția de lucrări legate de una dintre activitățile cuprinse în anexa nr. 1 – cum ar fi și situația unor lucrări de semaforizare – este un contract de achiziție publică. Astfel, în cazul în care lucrările de semaforizare nu au făcut obiectul unui contract de achiziție publică care să fie atribuit în conformitate cu una dintre procedurile de atribuire a contractului de achiziție publică prevăzute la art. 18 din O.U.G. nr. 34/2006, în mod legal instanța de control judiciar a statuat asupra caracterului ilicit al faptului juridic invocat în susținerea acțiunii întemeiate pe îmbogățirea fără justă cauză, respectiv realizarea unor lucrări de semaforizare în beneficiul unei autorități publice locale, fără a se încheia un contract de achiziții publice.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1243 din 7 iunie 2019 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în îmbogățire fără justă cauză. Condiții și efecte din perspectiva dispozițiilor O.U.G. nr. 34/2006 was last modified: martie 26th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.