JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în contrafacere. Prejudiciu decurgând din diluarea și afectarea imaginii mărcii. Cerere de acordare a daunelor materiale și morale. Furnizor de servicii de comunicații electronice. Cerere de comunicare a unor date cu caracter personal

16 iun. 2017
Vizualizari: 99
  • Legea nr. 84/1998: art. 36
  • O.U.G. nr. 100/2005: art. 14
  • O.U.G. nr. 100/2005: art. 8

Câtă vreme reclamantele nu au argumentat un alt prejudiciu moral decât cel decurgând din diluarea mărcii și pierderile de imagine ca urmare a faptei pârâtei constând în folosirea unor semne identice sau cvasi-identice cu mărcile notorii pentru produse identice comercializate on-line, iar aceste elemente au fost luate în considerare în calcularea prejudiciului material, în modalitatea prevăzută de art. 14 alin. (2) lit. b) din OUG nr.100/2005, în mod corect, a fost respinsă cererea de acordare a daunelor morale. Atare apreciere nu relevă o asimilare a prejudiciului moral cu cel material, ci imposibilitatea unei duble reparații pentru același prejudiciu.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1059 din 16 iunie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în contrafacere. Prejudiciu decurgând din diluarea și afectarea imaginii mărcii. Cerere de acordare a daunelor materiale și morale. Furnizor de servicii de comunicații electronice. Cerere de comunicare a unor date cu caracter personal was last modified: iunie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.