JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în contrafacere. Prejudiciu decurgând din diluarea și afectarea imaginii mărcii. Cerere de acordare a daunelor materiale și morale. Furnizor de servicii de comunicații electronice. Cerere de comunicare a unor date cu caracter personal

27 iun. 2017
Vizualizari: 103
  • Legea nr. 84/1998: art. 36
  • O.U.G. nr. 100/2005: art. 14
  • O.U.G. nr. 100/2005: art. 8

Pe temeiul art. 14 alin. (2) lit. b) din OUG nr.100/2005, titularul dreptului de proprietate intelectuală încălcat poate solicita în mod cumulativ despăgubiri pentru prejudiciul moral și pentru cel material suferit. Aceasta nu semnifică însă obligația de acordare a daunelor morale ori de câte ori titularul dreptului încălcat este îndreptățit la repararea prejudiciului material, întrucât reclamantul nu este scutit de sarcina de a argumenta în mod corespunzător diferitele componente ale pagubei suferite prin încălcarea dreptului.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1059 din 16 iunie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în contrafacere. Prejudiciu decurgând din diluarea și afectarea imaginii mărcii. Cerere de acordare a daunelor materiale și morale. Furnizor de servicii de comunicații electronice. Cerere de comunicare a unor date cu caracter personal was last modified: iunie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.