JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în contrafacere. Analiza similarității dintre o marcă de culoare și semnul utilizat de terț. Risc de confuzie

12 mai 2017
Vizualizari: 90
  • Legea nr. 84/1998: art. 3
  • Legea nr. 84/1998: art. 36
  • Regulamentul (CE) nr. 207/2009 privind marca comunitară: art. 9

Aprecierea riscului de confuzie depinde de numeroși factori și, în primul rând, de cunoașterea mărcii pe piață, de asocierea care poate fi făcută cu semnul utilizat sau înregistrat, de gradul de similitudine între marcă și semn, și între produsele și serviciile desemnate. Prin urmare, riscul de confuzie trebuie apreciat în mod global, ținând seama de toți factorii relevanți pentru circumstanțele speței.
Întrucât marca lila a reclamantei are un caracter distinctiv deosebit, dat de reputația de care se bucură în rândul consumatorilor, probabilitatea de confuzie, în prezența și a unor produse similare, este crescută.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 768 din 12 mai 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în contrafacere. Analiza similarității dintre o marcă de culoare și semnul utilizat de terț. Risc de confuzie was last modified: iunie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.