JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în anularea unui certificat de încadrare în grad de handicap emis de Comisia pentru protecţia copilului. Competență materială

17 mai 2016
Vizualizari: 169
  • O.U.G. nr. 66/2011

Certificatul de încadrare în grad de handicap este un act emis de o autoritate publică, în regim de putere publică, respectiv de Comisia pentru protecția copilului, care funcționează în cadrul consiliului județean. Actele emise de această comisie se încadrează în categoria celor reglementate de art. 2 alin. 1 lit. a din Legea nr.554/2004, astfel că potrivit art.10 din Legea nr.554/2004 revine secției a II-a civilă competența materială de soluționare a cauzei, fiind un litigiu de contencios administrativ, având în vedere natura hotărârii atacate de act administrativ, respectiv calitatea și poziția emitentului în sistemul administrație publice.

(Curtea de Apel Alba Iulia, s. I civ., decizia nr. 57 din 17 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în anularea unui certificat de încadrare în grad de handicap emis de Comisia pentru protecția copilului. Competență materială was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.