JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune formulată împotriva unei agenţii bancare. Lipsa capacităţii procesuale de folosinţă

16 dec. 2011
Vizualizari: 127
  • C. proc. civ.: art. 41 alin. (1)
  • C. proc. civ.: art. 43 alin. (1)
  • Legea nr. 31/1990: art. 43 alin. (3)

O agenție înființată de o instituție bancară, conform art. 43 alin. (3) din Legea nr. 31/1990, nu poate fi titulară de drepturi și obligații întrucât este o entitate lipsită de personalitate juridică. Raporturile de subordonare în care se află agenția față de societatea mamă determină obligația agenției de a încheia acte juridice numai în numele societății mamă, doar aceasta din urmă având, capacitate procesuală ca titular de drepturi și obligații.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 4197 din 16 decembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune formulată împotriva unei agenții bancare. Lipsa capacității procesuale de folosință was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.