JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acte de pregătire ale comiterii infracţiunii de trafic de influenţă

29 nov. 2019
Vizualizari: 69
  • C. pen.: art. 291

Actele prin care autorul traficului de influență comunică numai complicelui intermediar existența influenței asupra unui funcționar public și promisiunea de a-l determina să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, în schimbul unei sume de bani – acte neurmate de pretinderea sumei de bani de către intermediar cu titlu de preț al influenței, ci cu titlu de onorariu avocațial, și nici de comunicarea către beneficiarul traficului de influență a existenței influenței asupra funcționarului public și a promisiunii autorului – constituie acte de pregătire ale comiterii infracțiunii de trafic de influență prevăzută în art. 291 alin. (1) C. pen., în forma autoratului și a complicității, care nu au semnificație penală și nu se pedepsesc.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 381/ A din 29 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acte de pregătire ale comiterii infracțiunii de trafic de influență was last modified: martie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.