JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act notarial. Plângere împotriva încheierii de respingere a cererii de rectificare a unor mențiuni inserate într-un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil. Competență teritorială

25 ian. 2017
Vizualizari: 106
  • Legea nr. 36/1995: art. 142

În ceea ce privește competența teritorială, cererii având ca obiect plângerea împotriva actului notarial de respingere a solicitării de rectificare privind un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil, îi sunt aplicabile dispozițiile art. 142 din Legea nr. 36/1995, care stabilesc că instanța competentă a soluționa asemenea litigii este aceea în a cărei circumscripție teritorială își desfășoară activitatea notarul public.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 156 din 25 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act notarial. Plângere împotriva încheierii de respingere a cererii de rectificare a unor mențiuni inserate într-un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil. Competență teritorială was last modified: mai 29th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.