JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act emis anterior intrării în vigoare a Legii nr. 554/2004. Exercitarea dreptului de a supune actul controlului de legalitate

11 feb. 2011
Vizualizari: 82
  • Legea nr. 554/2004: art. 4
  • Legea nr. 554/2004: art. 5

În doctrină și în practica Secției de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a statuat că excepția de nelegalitate poate fi invocată numai cu privire la actele care pot forma și obiectul unei acțiuni de anulare întemeiată pe dispozițiile Legii nr. 554/2004 și că art. 4 din Legea nr. 554/2004 trebuie coroborat cu art. 5 din același act normativ.

(Curtea de Apel Bacău, s. com., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 216 din 11 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act emis anterior intrării în vigoare a Legii nr. 554/2004. Exercitarea dreptului de a supune actul controlului de legalitate was last modified: iulie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.