JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act administrativ emis pe baza unui act normativ a cărui executare este suspendată. Consecinţe

9 aug. 2012
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 27
  • art. 2 lit. ş) şi t)
  • Legea nr. 554/2004: art. 14 alin. (1)

Emiterea deciziei contestate după ce o instanță judecătorească a dispus suspendarea executării Ordinului nr. 2253/2011 al Președintelui A.N.A.F. pe care s-a întemeiat decizia în discuție creează o îndoială serioasă cu privire la legalitatea deciziei (act administrativ) a cărei suspendare se solicită. Ordinul nr. 2253/2011 are caracter normativ, trebuie aplicat unitar față de toate persoanele vizate și, în condițiile în care s-a dispus printr-o hotărâre judecătorească suspendarea executării acestuia, emitentul deciziei avea obligația de a nu mai emite niciun act și de a nu mai demara nicio procedură în temeiul acestui ordin.

(Curtea de Apel Bacău, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1407 din 9 august 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act administrativ emis pe baza unui act normativ a cărui executare este suspendată. Consecințe was last modified: iunie 22nd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.