JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act administrativ cu caracter normativ emis cu încălcarea competenţelor de reglementare ale organismelor europene. Nelegalitate

9 feb. 2011
Vizualizari: 60
  • Directiva nr.18/2001/CE: art. 21 paragraful (2)
  • Directiva nr.18/2001/CE: art. 30
  • O.U.G. nr. nr. 43/2007: art. 40 alin. (1)

În lumina dispozițiilor art. 21 parag. (2) din Directiva nr.18/2001/CE privind diseminarea deliberată în mediu a organismelor modificate genetic, stabilirea pragurilor pentru introducerea pe piață, etichetarea și ambalarea OMG-urilor nu este lăsată la latitudinea statelor membre, aceasta urmând a fi instituită la nivel comunitar, în conformitate cu procedura menționată în art. 30 din același act normativ european coroborat cu art. 5, 7 și 8 din Decizia Consiliului nr.1999/468/CE.
Stabilirea în plan național, prin acte administrative cu caracter normativ a pragurilor prezenței OMG în semințe de cereale și de plante oleaginoase și textile, anterior stabilirii acestor praguri conform procedurii de determinare a acestora de către organismele UE competente este nelegală, statul român, ca membru al Uniunii Europene, fiind obligat să aștepte derularea procedurii legale a Comisiei iar nu să stabilească în mod unilateral asemenea praguri.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 776 din 9 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Act administrativ cu caracter normativ emis cu încălcarea competențelor de reglementare ale organismelor europene. Nelegalitate was last modified: iulie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.