JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acordarea cheltuielilor de judecată. Culpă procesuală

27 nov. 2019
Vizualizari: 92
  • NCC: art. 1357
  • NCPC: art. 453

În speță, Curtea a reținut că soluția adoptată în apel nu a echivalat cu câștigarea procesului de către apelantul-reclamant, astfel că problema culpei procesuale a fost greșit dezlegată, în considerarea dispozițiilor art. 453 NCPC. După cum corect a observat recurenta pârâtă, modalitatea de soluționare a problemei cheltuielilor de judecată aferente căii de atac a permis ca, fără a câștiga vreo etapă a conflictului judiciar ori procesul în ansamblu, reclamantul să obțină totuși cheltuielile făcute în apel.

(Curtea de Apel Constanța, s. I civ., decizia nr. decizia nr. 388 din 27 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acordarea cheltuielilor de judecată. Culpă procesuală was last modified: martie 25th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.