JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acord de recunoaştere a vinovăţiei. Retractarea declaraţiei de recunoaştere a vinovăţiei la instanţa învestită potrivit art. 484 NCPP. Consecinţe

18 dec. 2015
Vizualizari: 87
  • NCPP: art. 484

Împrejurarea că în fața instanței de fond inculpatul a arătat că a fost în eroare la data la care a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorul de caz și nu este de acord cu pedeapsa consemnată în cuprinsul acestuia și modalitatea de executare a acesteia, nu poate constitui temei pentru respingerea acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat, întrucât această soluție nu are corespondent în dispozițiile legale sus-menționate. Pe de altă parte, Curtea constată că atât în fața instanței de fond, cât și la instanța de apel inculpatul nu a făcut dovada și nu a susținut existența vreunui viciu de consimțământ, din cuprinsul acordului de recunoaștere a vinovăției rezultând suficiente garanții că inculpatul are cunoștință de fapta de care este acuzat și de consecințele acestui acord, fiind precizat în mod expres prin acordul încheiat care este încadrarea juridică a faptei, care este cuantumul pedepsei și modalitatea în care aceasta urmează a fi executată.

(Curtea de Apel Craiova, s. pen., decizia nr. 1688 din 18 decembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acord de recunoaștere a vinovăției. Retractarea declarației de recunoaștere a vinovăției la instanța învestită potrivit art. 484 NCPP. Consecințe was last modified: aprilie 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.