JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Accesorii calculate ca urmare a nerecuperării integrale şi la termen a prejudiciului stabilit prin hotărâre judecătorească anterioară

1 mart. 2018
Vizualizari: 59
  • art. 1535: art. 1489
  • NCC
  • O.U.G. nr. 13/2011: art. 1

Există o faptă ilicită săvârșită de către intimata-pârâtă, aceasta constând în neexecutarea voluntară și de îndată a obligației de plată a sumei stabilite în sarcina sa printr-o decizie civilă. Fapta ilicită rezultă din simpla neexecutare a obligației la scadență, respectiv la data pronunțării deciziei civile, nefiind necesară o opoziție ori o sustragere de la executarea silită. Omisiunea apelantei-reclamante de a solicita dobânzile în cadrul etapei executării silite nu pot influența caracterul fondat al pretențiilor deduse judecății în prezentul dosar și nici nu impietează asupra vinovăției intimatei.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 412/A din 1 martie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Accesorii calculate ca urmare a nerecuperării integrale și la termen a prejudiciului stabilit prin hotărâre judecătorească anterioară was last modified: iunie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.