JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Abuz în serviciu. Decizia Curţii Constituţionale nr. 405/2016. Recurs în casaţie

18 oct. 2016
Vizualizari: 67
  • Decizia Curţii Constituţionale nr. 405/2016
  • NCP: art. 297
  • NCPP: art. 438 alin. (1) pct. 7

Decizia Curții Constituționale nr. 405/2016 privind infracțiunea de abuz în serviciu constituie o decizie interpretativă, prin care nu s-a constatat neconstituționalitatea normei de incriminare a abuzului în serviciu, ci s-a stabilit că norma de incriminare este constituțională în măsura în care prin sintagma „îndeplinește în mod defectuos” se înțelege „îndeplinește prin încălcarea legii.” Aplicarea unei astfel de decizii interpretative a Curții Constituționale nu poate fi realizată cu privire la hotărârile definitive pe calea recursului în casație, în baza dispozițiilor art. 438 alin. (1) pct. 7 C. proc. pen.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 422/RC din 18 octombrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Abuz în serviciu. Decizia Curții Constituționale nr. 405/2016. Recurs în casație was last modified: mai 25th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.