JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Abuz de majoritate. Stabilirea cu caracter irevocabil a caracterului lezionar. Consecinţe

24 apr. 2015
Vizualizari: 165
  • C.civ. din 1864: art. 1200 pct. 4
  • C.civ. din 1864: art. 1201
  • C.proc.civ. din 1865: art. 163
  • Legea nr. 297/2004: art. 210 alin. (1)-(2)

În cazul în care printr-o hotărâre judecătorească rămasă irevocabilă s-a stabilit deja caracterul lezionar al încheierii de către o societate, prin abuzul de majoritate al acționarului majoritar, a unor contracte de prestări de servicii, este nelegală aprecierea de către curtea de apel a necesității administrării unor probe suplimentare pentru dovedirea ilicității acestei fapte, întrucât, în acest mod, se înfrânge puterea de lucru judecat a respectivei hotărâri.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1126 din 24 aprilie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Abuz de majoritate. Stabilirea cu caracter irevocabil a caracterului lezionar. Consecințe was last modified: aprilie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.