JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Abatere disciplinară. Cerere de apărare a reputației profesionale a unui magistrat. Competență

20 mai 2019
Vizualizari: 121
  • NCPC: art. 129
  • NCPC: art. 132

Întrucât Înalta Curte, secția contencios administrativ și fiscal este competentă să se pronunțe numai cu privire la hotărârea adoptată de Plenul CSM, iar Completul de 5 judecători al ICCJ soluționează contestațiile în materie disciplinară împotriva hotărârilor secției pentru judecători a CSM, urmează a se admite excepția de necompetență materială a acestei instanțe și a se declina acest capăt de cerere către Curtea de Apel Constanța, întrucât contestatoarea are calitatea de judecător la Curtea de Apel București.

(I.C.C.J., SCAF., decizia nr. 3455 din 20 iunie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Abatere disciplinară. Cerere de apărare a reputației profesionale a unui magistrat. Competență was last modified: iulie 13th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.