JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ 1) Excepție de nelegalitate a Ordinului Preşedintelui C.N.A.S. prin care, în vederea calculării taxei de claw-back este stabilită valoarea trimestrială a procentului ”p”. Inadmisibilitate. 2) Taxa de claw-back. Determinarea sferei de aplicabilitate

21 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 35
  • Legea nr. 554: art. 2 alin. (1) lit. c)
  • Legea nr. 554: art. 7
  • O.U.G. nr. 77/2011

1. Ordinul Președintelui C.N.A.S. prin care, se cuantifică procentul ”p” aplicabil trimestrului de referință, pe baza metodei de calcul prevăzută de lege, nu îndeplinește exigențele unui act administrativ, nefiind apt să producă prin el însuși efecte juridice (respectiv să dea naștere, să modifice sau să stingă raporturi juridice). Funcțiunile sale nu-l califică nici ca operațiune administrativă care pregătește un act administrativ, apt de a fi contestat împreună cu actul administrativ pe care-l fundamentează, natura sa fiind aceea de simplă operațiune materială prin care se determină întinderea procentului ”p”, astfel încât, atacarea lui pe calea excepției de nelegalitate este inadmisibilă.
2. Noțiunea de medicamente ”utilizate în tratamentul spitalicesc” suportate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate și din bugetul Ministerului Sănătății utilizată de legiuitor în cuprinsul art. 1 al O.U.G. nr. 77/2011 este sensibil mai largă decât cea a medicamentelor de tratament, incluzând medicamentele identificate în art. 669 din Legea nr. 95/1996, respectiv orice substanță sau combinație de substanțe prezentată ca având proprietăți pentru tratarea sau prevenirea bolilor la om sau orice substanță sau combinație de substanțe care poate fi folosită sau administrată la om, fie pentru restabilirea, corectarea sau modificarea funcțiilor fiziologice prin exercitarea unei acțiuni farmacologice, imunologice sau metabolice, fie pentru stabilirea unui diagnostic medical. Prin urmare, în categoria medicamentelor utilizate în tratamentul spitalicesc intră și medicamentele de diagnoză pentru a căror comercializare în condițiile legii se datorează contribuția trimestrială prevăzută de O.U.G. nr. 77/2011.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 5755 din 21 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ 1) Excepție de nelegalitate a Ordinului Președintelui C.N.A.S. prin care, în vederea calculării taxei de claw-back este stabilită valoarea trimestrială a procentului ”p”. Inadmisibilitate. 2) Taxa de claw-back. Determinarea sferei de aplicabilitate was last modified: aprilie 4th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.