Juncker vine la Bucureşti

9 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 416

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Colegiul Comisarilor vin mâine la București pentru a marca începerea oficială a mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

„«Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Colegiul Comisarilor se vor afla la București în perioada 10-11 ianuarie, pentru a marca începerea oficială a Președinției române», a anunțat Comisia Europeană”, scrie News.ro.

Monitor Dosare

„Joi, 10 ianuarie, președintele Juncker va ține un discurs cu această ocazie, la fel ca premierul Viorica Dăncilă, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Vineri, președintele Comisiei Europene va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă. Agenda vizitei include și întâlniri cu Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, și Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților”, mai notează News.ro.

Presa anunță azi că procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, a preluat începând de marți conducerea instituției până la numirea unui titular. Desemnarea sa a fost făcută în urma unei ședințe care a avut loc la sediul DNA, cu participarea procurorului general Augustin Lazăr.

„Călin Nistor este procuror-șef adjunct al DNA din 10 mai 2013, fiind reînvestit în 2016, iar în perioada 11 martie – 9 mai 2013 a ocupat interimar funcția de procuror-șef al DNA. Nistor și-a început cariera în 1995, când a fost pentru un an procuror la Parchetul Judecătoriei Drăgășani, apoi timp de patru ani a fost avocat în Baroul Vâlcea. Începând din 2000, Călin Nistor a revenit în magistratură, mai întâi tot la Parchetul Judecătoriei Drăgășani, apoi la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (2003-2005) și la DNA – Structura centrală (2006-2008). Din ianuarie 2008 până în 10 martie 2013, Nistor a condus DNA – Structura teritorială Pitești, funcție din care a fost delegat, în 11 martie 2013, în funcția de procuror-șef al DNA”, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ, cu acest prilej, s-a constatat că procurorul Anca Jurma și-a îndeplinit obiectivele asumate.

„«În acest context, procurorul general al PÎCCJ le-a adresat procurorilor anticorupție un mesaj în care a subliniat faptul că DNA are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficiența și disciplina instituțională, precum și de a continua lupta anticorupție, în conformitate cu normele și standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmărire penală și de apărare a drepturilor fundamentale ale omului», arată PÎCCJ”, notează Agerpres.

Ziarele scriu astăzi că fostul procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a depus în luna decembrie 2018 o plângere la CEDO, în care arată că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, în urma deciziei Curții Constituționale a României din mai 2018.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror-șef al DNA, ca urmare a Deciziei nr. 358 din 30 mai 2018, pronunțată de Curtea Constituțională”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea Agerpres.

„Kovesi susține că nu a avut posibilitatea să se apere în fața Curții Constituționale și nici nu a putut formula o cale de atac împotriva deciziei luate de judecătorii constituționali”, mai scrie Agerpres.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a afirmat ieri, referindu-se la această plângere a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, de la CEDO, că CCR nu judecă oameni, ci „excepții, obiecții sau conflicte juridice de natură constituțională”.

„Deciziile CCR sunt definitive. Curtea nu judecă oameni, judecă excepții, obiecții sau conflicte juridice de natură constituțională”, a declarat ministrul Toader, notează Adevărul, citând Agerpres.

În finalul Revistei, scriem despre un eveniment cultural de excepție, găzduit în acest weekend de Palatul Mogoșoaia.

„Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, de la ora de la ora 16.00, Ziua Culturii Naționale va fi marcată în spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, printr-o serie de evenimente de mare atractivitate: recitaluri de poezie și muzică, expoziții de fotografie și pictură, lansarea publicației culturale ArhiTur și inaugurarea noului pian de concert Steinway”, notează Cotidianul.

Conferintele lunii noiembrie
”

„La evenimentul organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociatia Pro Valores, participă mari nume ale artei românești: actorii – Lamia Beligan, Irina Ungureanu și Ionuț Kivu, Ansamblul Musica Viva, pianista Oxana Corjos, pictorul Valeriu Paladi, artistul fotograf Cristian Gache”, mai arată Cotidianul.

Seară frumoasă!

Juncker vine la București was last modified: ianuarie 9th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter