Judecătorul Valer Dorneanu, reales preşedinte al CCR

19 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 343

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Camera Deputaților și Senatul au dezbătut și votat marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție au cerut demiterea Guvernului Dăncilă. Moțiunea a fost respinsă.

„PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moțiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate față de electorat în decembrie 2016. A fost un vot pentru stabilitate și pentru continuitate. În același timp, acest vot a sancționat lipsa de alternativă a Opoziției și aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanții partidelor semnatare ale moțiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianței Austerității de a arunca România într-un haos economic și social a eșuat. Moțiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianțe a Austerității, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu și-au dorit cu adevărat să vină la guvernare și au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-și păcăli proprii alegători”, se arată într-un comunicat transmis Mediafax de către PSD.

Monitor Dosare

Colaborarea dintre România și SUA continuă și în domeniul justiției.

„Ministrul Justiției, Ana Birchall, care este și vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, interimar, s-a întâlnit, marți, cu o delegație a Departamentului de Justiție din Statele Unite ale Americii, condusă de procurorul general William Barr. «România acordă o importanță deosebită cooperării cu SUA în domeniul aplicării legii (law enforcement) care alături de dimensiunea economică și de securitate, constituie teme prioritare din perspectiva Parteneriatului Strategic România – SUA», a declarat Ana Birchall. Întrevederea între Ana Birchall și delegația Departamentului de Justiție din SUA, condusă de procurorul general William Barr, a avut loc la Ministerul Justiției, fiind discutate teme de interes comun în contextul cooperării bilaterale  dintre România și SUA, cu accent pe domeniul justiției”, relatează News.ro.

Presa scrie azi că judecătorul Valer Dorneanu a fost reales marți, în funcția de președinte al Curții Constituționale a României pentru un mandat de trei ani, informează CCR.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis de Agerpres, „marți, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui României, a președintelui Camerei Deputaților, a vicepreședintelui Senatului și a judecătorilor Curții Constituționale, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de judecător al Curții Constituționale de către Cristian Deliorga și Gheorghe Stan pentru un mandat de 9 ani”.

Procurorul Adina Florea a câștigat concursul pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituțională.

„Adina Florea s-a clasat pe primul loc în competiția pentru conducerea Secției de investigare a magistraților, obținând punctajul 9,86. Pe locul al doilea s-a situat Sorin Eugen Iasinovschi cu punctaj final 8,85, în timp ce Bogdan Pîrlog, procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piața Victoriei, a obținut punctajul 3,85. Conform CSM, rezultatele sunt definitive și nu pot fi contestate”, scrie News.ro.

Fostul consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, prin publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ și SRI.

„Prin ordonanța din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională, faptă prevăzută și pedepsită de art. 407 alin. (3) CP. În fapt, s-a reținut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei rețele de socializare, o copie a unui document clasificat  intitulat «Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea obligațiilor ce le revin potrivit legii»”, precizează DIICOT, scrie News.ro.

„Asociația franceză însărcinată cu controlul radioactivității, ACRO, a anunțat marți o contaminare radioactivă anormal de ridicată a fluviului Loara «în avalul a cinci centrale nucleare»”, notează AFP, citată de Mediafax.

„Prezența tritiului, un izotop radioactiv al hidrogenului, «este sistematică, atât în apele fluviului, cât și în apa potabilă, pentru consum. (…) Mai multe organizații au decis să alerteze autoritățile în acest caz și să le solicite să ia măsuri. Tritiul este prezent pe o porțiune de aproape 400 de kilometri, între Dampierre-en-Burly și Nantes», adaugă ACRO în raportul său de analiză a prelevărilor efectuate între decembrie 2017 și mai 2019”, scrie Mediafax.

Seară frumoasă!

Judecătorul Valer Dorneanu, reales președinte al CCR was last modified: iunie 19th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferintele lunii noiembrie
”
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter