Jud. Cristi Danileț a predat o lecție de educație juridică elevilor din Vatra-Dornei – înregistrarea video

12 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 866

Despre

  • Au participat 300 de elevi de la clasele a XI-a și a XII-a
  • Manualul „Educație juridică pentru liceeni. Ghid despre drepturi și justiție”
  • Viitoarele evenimente similare

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În aceste zile s-au desfășurat în zona Dornelor primele lecții de educație juridică pentru elevi, a anunțat jud. Cristi Danileț pe blogul personal.

În data de 9 mai Bogdana Mitrofan, licențiată a facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai și absolventă a cursului de instruire în cadrul programului EDUIURIS al asociației VeDemJust a ținut o lecție de educație juridică în comuna natală Poiana Stampei din județul Suceava. La întâlnire au participat 40 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială din localitate.

Cu sprijinul Primăriei și al conducerii Liceului „Ion Luca” din localitate, s-a desfășurat în data de 10 mai, la Casa de Cultură a municipiului Vatra-Dornei, o lecție de educație juridică ținută de judecătorul Cristi Danileț, membru CSM. Au participat 300 de elevi de la clasele a XI-a și a XII-a, însoțiți de profesorii lor. Tinerilor li s-a explicat importanța respectării regulilor de acasă, de la școală și de circulație, li s-a adus la cunoștință statistica cu privire la victimele minore și delincvenții juvenili, li s-au prezentat autoritățile legislative, executive și judiciare ale țării și au fost sfătuiți să dea dovadă de comportament integru. Au fost încurajați să respecte colegii și profesorii, să își controleze limbajul pe Facebook, să manifeste o atitudine civică față de persoanele cu probleme și să aibă încredere în justiție care este una protectivă, nu represivă.

La sfârșitul întâlnirii participanților li s-a distribuit manualul „Educație juridică pentru liceeni. Ghid despre drepturi și justiție” alcătuit de Cristi Danileț și multiplicat cu sprijinul Primăriei Vatra-Dornei.

Lecția a fost înregistrată video și poate fi vizualizată mai jos:

Anul acesta școlar se vor mai organiza evenimente similare, dar și traininguri de instruire a doritorilor de a preda educația juridică la Sibiu în perioada 15-16 mai, la Bacău 20-21 mai, la Suceava 22-23 mai, iar pe 1 iunie 2016 se va organiza la București finala primului concurs de educație juridică între liceele bucureștene și lansarea videoclipului „Stai, că nu mai merge-așa!”.

Sursa informației

Jud. Cristi Danileț a predat o lecție de educație juridică elevilor din Vatra-Dornei – înregistrarea video was last modified: mai 11th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter