Intrăm în contact cu foarte multe cărți, tratate, dar mai puțin cu persoane și oameni cu care vom lucra mai departe

28 nov. 2016
Vizualizari: 1413
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Stăm de vorbă cu o studentă din ELSA filiala Iași, Ioana Chirilă. Ioana, o să te rog să te prezinți. Ce funcție ai la ELSA Iași?

Ioana Chirilă: Sunt director fundraising, ELSA Iași. Sunt în anul 4. Despre director fundraising ce pot să vă spun? Mă ocup cu căutarea și contactarea sponsorilor și a partenerilor pentru a ne sprijini în proiectele noastre, pentru a ieși totul cât mai bine.

Nicolae Cîrstea: Ce proiecte aveți în perioada următoare, care presupun implicarea ta?

Ioana Chirilă: Cred cam toate proiectele și tot ce înseamnă ELSA presupune căutarea de fonduri și susținere financiară. În următoarea perioadă va fi Post Universitaria, vor fi diferite conferințe pe diverse teme, study-visit la Bruxelles și alte proiecte în desfășurare. Urmează să vedem.

Nicolae Cîrstea: Care vor veni pe parcurs. Îmi spuneai înainte de interviu, Ioana, că ți-ai dorit să vii în organizația ELSA nu numai ca un simplu membru, să te implici mai mult. De ce această dorință? De unde vine această dorință? Ce aduce ELSA Iași unui student ca tine?

Ioana Chirilă: Sunt un student care, din anul I, când am intrat la facultate, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut informații despre ELSA. În paralel cu facultatea de Drept m-am interesat ce aș putea face pe lângă, în ce asociații aș putea să mă implic. Am găsit ELSA și din start am vrut să mă implic, din anul I am intrat în ELSA. Inițial am rămas ca un simplu membru, pe departamentul marketing, implicându-mă cam în toate proiectele, făcând imaginea, diplome, afișe, promovare, tot ce reprezintă departamentul marketing. Și am simțit nevoia, când a venit anul IV, să fac un pic mai mult și să profit de această șansă de a fi în biroul local.

Nicolae Cîrstea: Cum te va ajuta pe viitor ceea ce faci în activitățile tale? Reușești să-ți pierzi timiditatea stând de vorbă cu mulți oameni, aducându-le argumente pentru a se implica în proiectele voastre, purtând discuții față în față, discuții pe mail?

Ioana Chirilă: Da, este ceva care te dezvoltă foarte mult personal. Pe lângă tot ce învățăm la facultate, nu prea avem ocazia să intrăm în contact cu foarte multe persoane. Intrăm în contact cu foarte multe cărți, tratate, dar mai puțin cu persoane și oameni cu care vom lucra, până la urmă, mai departe – avocați, judecători. Și mai ales această funcție mă ajută să intru în contact chiar cu reprezentanți ai unor firme și nu numai. Sigur eu cred că mă va ajuta foarte mult în ceea ce voi face mai departe.

Nicolae Cîrstea: Am făcut ieri câteva interviuri cu câteva cadre didactice și am discutat despre dificultatea examenelor de admitere în profesiile juridice. Profit de faptul că, fiind în anul IV cu siguranță ai început deja să înveți: Cât de grele sunt examenele de admitere în profesiile juridice pentru tine?

Ioana Chirilă: Cred că sunt foarte grele. Nu pot să spun că m-am hotărât încă. M-am hotărât să dau la barou, dar nu sunt foarte sigură că voi încerca în acest an pentru că nu mă simt 100% momentan pregătită pentru acest examen.

Nicolae Cîrstea: A devenit și examenul la barou foarte dificil în ultimii ani, așa-i?

Ioana Chirilă: Da, din câte am văzut. Și sunt o persoană care vrea să dea tot ce poate, nu doar să mă duc să încerc.

Nicolae Cîrstea: Ți-e frică de un eventual eșec pentru a reuși ulterior să te mai focusezi pentru un al doilea examen? Sau de ce n-ai încerca chiar de anul viitor și ai mai aștepta un pic?

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Ioana Chirilă: Da, sunt o persoană care vrea să aibă și un pic de relaxare. După un prim examen, de licență, aș simți nevoia unei relaxări, iar apoi să încerc să mă focusez din nou pe învățat și tot ce este nevoie. Și nu vreau să mă axez numai pe învățat pentru a trece examenul la barou, ci pentru ce fac mai departe, adică trebuie să fiu pregătită de profesia în sine, nu numai de a promova un examen.

Nicolae Cîrstea: Cum e  viața de student la Iași. De ce Iași și nu alt oraș în alegerea locului unde vei studia?

Ioana Chirilă: Iașiul este orașul meu natal și îl iubesc. Nu m-a lăsat sufletul să dau în altă parte, pot să spun. Am fost de mică crescută aici, am visat să ajung aici la universitate și nu m-am gândit nicio clipă să fac asta în altă parte.

Nicolae Cîrstea: După acești aproape 4 ani de studii, consideri că facultatea de Drept e alegerea care trebuia făcută? Ai făcut o alegere bună alegând Dreptul?

Ioana Chirilă: Da. Au fost și momente în care am simțit că nu mai pot, dar m-au încurajat mai tare să muncesc cât mai mult și să lupt în continuare. Și știu sigur că în domeniul ăsta vreau să lucrez mai departe.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, Ioana. Succes pe mai departe, atât în examenele următoare, cât și pe viitor.

Ioana Chirilă: Vă mulțumesc foarte mult.

Intrăm în contact cu foarte multe cărți, tratate, dar mai puțin cu persoane și oameni cu care vom lucra mai departe was last modified: noiembrie 28th, 2016 by Ioana Chirilă

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice