[Cum a fost] Decernarea Premiilor Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016

6 dec. 2017
Vizualizari: 2768

Update 6 decembrie 2017: Cum a fost

Zeci de specialiști în domeniul dreptului – profesori universitari, judecători, procurori, avocați, executori judecătorești, practicieni în insolvență – s-au reunit miercuri, 6 decembrie, pentru a premia cele mai reprezentative și valoroase lucrări de drept privat publicate în cursul anului precedent. Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit deja un eveniment tradițional, ce se desfășoară anual, în luna decembrie, la Facultatea de Drept a Universității din București, gazdă și totodată partener al ceremoniei.

Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și Asociația Henri Capitant.

Nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016, conform tradiției implementate începând cu anul 2008, când a avut loc prima festivitate, au presupus ca distincțiile să fie acordate pentru anul anterior, astfel încât lucrările și articolele propuse spre premiere să fi avut suficient timp pentru a ajunge pe masa cititorilor, să fi fost deja parcurse și aprofundate.

În cadrul galei organizate în sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept, premiul „Traian Ionașcu” pentru cea mai bună carte a anului 2016 pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, a revenit lucrării „Noul Cod de procedură civilă comentat și adnotat” (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2016, coordonat de domnii Viorel Mihai Ciobanu și Marian Nicolae. Premiul a fost înmânat de conf. univ. dr. Eugen Hurubă, reprezentant al UNEJ.

Al doilea Premiu decernat a fost Premiul „Octavian Căpățînă” pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2016 a fost acordat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat, în colaborare cu Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, domnului Ioan Ilieș Neamț pentru articolul „Momentul calitativ al încheierii contractului. Elementele esențiale ale contractului” , publicat în Revista Română de Drept Privat nr. 4/2016. Domnul Stan Tîrnoveanu, Prim-Vicepreședinte UNPIR, după rostirea câtorva cuvinte, a înmânat premiul judecătorului sătmărean.

Nu în ultimul rând, premiul „Henri Capitant” pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Asociația Henri Capitant – România și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, a fost înmânat domnului Paul Pop pentru lucrarea „Sancțiuni procedurale în procesul civil” , Editura Universul Juridic, 2016. Premiul a fost oferit de doamna Carmen Dima, în numele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

În finalul ceremoniei, Premiul „Matei Barbu Cantacuzino” decernat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA, a fost acordat domnului prof. univ. dr. Liviu Pop, care a primit distincția din partea domnului Gheorghe Florea, Președintele UNBR. Laudatio pentru laureatul din acest an a fost rostit de domnul prof. univ. dr. Flavius A. Baias.


Miercuri, 6 decembrie, începând cu ora 16:00, sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept din cadrul Universității din București a găzduit Festivitatea de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016.

Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat, cu sprijinul Uniunii Naționale a Barourilor din România, Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești și a Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.

Au fost decernate următoarele premii:

–           Premiul „Matei B. Cantacuzino” a fost acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.

–           Premiul „Henri Capitant” – pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Asociația „Henri Capitant” – România și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România.

Nominalizările au fost:

  • Paul Pop, Sancțiuni procedurale în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016;
  • Alin Speriusi-Vlad, Apelul în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016;
  • Arcadia Hinescu, Fuziunea societăților, Editura Hamangiu, 2016;
  • Oana Cristina Niemesch, Faptul juridic plicit, Editura Hamangiu, 2016;
  • Filip Pavel, Nulitatea actului juridic civil, Editura Hamangiu, 2016.

–           A fost acordat Premiul „Octavian Căpățînă” pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2016, acordat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat – acest premiu a fost acordat pe baza voturilor membrilor Consiliului Științific – partea română.

–           Premiul „Traian Ionașcu” – pentru cea mai bună carte a anului 2016 din domeniul dreptului privat – acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România.

Nominalizările au fost:

  • Viorel Mihai Ciobanu, Marian Nicolae (coord.), Noul Cod de procedură civilă. Comentat și adnotat (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2013-2016;
  • Sebastian Bodu, Tratat de drept societar, Editura Rosetti International, 2016;
  • Marilena Uliescu (coord.), Noul Cod civil. Studii și comentarii, Editura Universul Juridic, 2016.

Participarea a fost liberă.

[Cum a fost] Decernarea Premiilor Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016

was last modified: decembrie 31st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: