Cum a fost Conferința „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României”

2644       0
3 voturi, medie: 4,33 din 53 voturi, medie: 4,33 din 53 voturi, medie: 4,33 din 53 voturi, medie: 4,33 din 53 voturi, medie: 4,33 din 5 (3 votes, average: 4,33 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Cum a fost la conferința „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Oradea 📅 14 ianuarie 2017 Oradea Cum a fost la conferința „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Oradea

Data 14 ianuarie 2017
Locația Hotel Ramada

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 16 ianuarie 2017: Cum a fost 

Sâmbătă, 14 ianuarie, Hotel Ramada din Oradea a găzduit conferința cu tema „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României”, organizată de Baroul Bihor în colaborare cu INPPA și Facultatea de Drept a Universității din Oradea.

Conferința a fost împărțită pe două paneluri de discuție. Primul, cel dedicat dreptului civil și procesual civil, a fost format din av. dr. Traian Briciu (prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, Vicepreședinte UNBR., Director INPPA), av. dr. Claudiu Constantin Dinu (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, lector INPPA, responsabil pregătire continuă INPPA – drept privat), jud. dr. Andrea-Annamaria Chiș (judecător la Curtea de Apel Cluj, lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, membru al Consiliului Superior al Magistraturii), av. dr. Mircea Ursuța (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector INPPA, membru în Comisia de elaborare a proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă, lector INPPA) și executor judecătoresc Bogdan Dumitrache (executor judecatoresc, formator INM, membru în comisia de elaborare a NCC, în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCC și în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare NCPC). Între temele abordate în această parte a conferinței amintim „Aspecte cu privire la aplicarea Noului Cod de procedură civilă”, „Judecata în prima instanță și căile de atac”, „Implicații în materia executării silite”, precum și multe alte subiecte de interes practic.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Cel de-al doilea panel al conferinței a fost cel de dezbatere a problemelor de drept penal și procesual penal, fiind format din av. dr. Petruț Ciobanu (Vicepreședinte UNBR, lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, lector INPPA, Prodecan al Baroului București, responsabil pregătire continuă INPPA – drept public), jud. dr. Mihail Udroiu (judecător la Curtea de Apel Oradea, formator la Institutul Național al Magistraturii, membru în Comisiile de elaborare a proiectului Noului Cod penal și a Noului Cod de procedură penală) și av. dr. Mihai Adrian Hotca (prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității ,,Nicolae Titulescu” din București, membru în comisia de elaborare a proiectului legii de punere în aplicare a Codului penal, lector INPPA).

Temele abordate au fost „Metode speciale de cercetare”, „Noi situații generatoare de practică neunitară rezultate în urma O.U.G. nr .18/2016. Implicații în domeniul protecției drepturilor fundamentale” și „Probleme de drept privind infracțiunile de evaziune fiscală și spălare a banilor”, discuțiile nerezumându-se însă aici, participanții primind răspunsuri și la problemele întâmpinate în situații regăsite în afara subiectelor mai sus amintite.

Conferința a fost prima organizată în anul 2017 și face parte din programul de pregătire continuă al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Galerie foto


Invitație la conferința „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Oradea

Se acordă 15 puncte de pregătire profesională continuă.

Sâmbătă, 14 ianuarie, la Hotel Ramada din Oradea, Baroul Bihor în colaborare cu Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și Facultatea de Drept a Universității din Oradea organizează conferința cu tema „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României”.

PROGRAMUL CONFERINȚEI

Secțiunea de drept civil/procesual civil

09.00 – 09.30 – Înregistrarea participanților
09.30 – 13.30 – Dezbateri pe teme de drept civil și procedură civilă
13.30 – 14.30 – Pauză de masă

Secțiunea de drept penal/procesual penal

14.30 – 18.30 – Dezbateri pe teme de drept penal și procedură penală

Prezentarea lectorilor:

Monitor Dosare

Civil și procedură civilă:
• Dl. av. dr. Traian Cornel BRICIU – prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, Vicepreședinte U.N.B.R., Director INPPA;
• Dl. av. dr. Claudiu Constantin DINU – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, lector INPPA, responsabil pregătire continuă INPPA – drept privat;
• Dna. jud. dr. Andrea-Annamaria CHIȘ – judecător la Curtea de Apel Cluj, lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
• Dl. av. dr. Mircea URSUȚA – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector INPPA, membru în Comisia de elaborare a proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă, lector INPPA;
• Dl. exec. jud. Bogdan DUMITRACHE – executor judecatoresc, formator INM, membru în comisia de elaborare a NCC, în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCC și în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare NCPC;
Teme: Aspecte cu privire la aplicarea Noului Cod de procedură Civilă. Judecata în prima instanță și căile de atac. Implicații în materia executării silite.

Penal și procedură penală:
• Dl. av. dr. Petruț CIOBANU – Vicepreședinte al U.N.B.R., – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, lector INPPA, Prodecan al Baroului București, responsabil pregătire continuă INPPA – drept public
Temă: Metode speciale de cercetare.
• Dl. jud. dr. Mihail UDROIU – judecător la Curtea de Apel Oradea, formator la Institutul Național al Magistraturii, membru în Comisiile de elaborare a proiectului Noului Cod penal și a Noului Cod de procedură penală.
Temă: Noi situații generatoare de practică neunitară rezultate în urma OUG nr.18/2016. Implicații în domeniul protecției drepturilor fundamentale.
• Dl. av. dr. Mihai Adrian HOTCA – prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București, Membru în comisia de elaborare a proiectului legii de punere în aplicare a Codului penal, lector INPPA.
Temă: Probleme de drept privind infracțiunile de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Având în vedere faptul că se dorește a fi o conferință interactivă, rugăm toți participanții să trimită orice problemă de drept, ce o doresc a fi supusă discuției în cadrul conferinței, pe adresa de email mircea.ursuta [at] gmail.com, până la data de 10.01.2017.

Taxa de participare este de 200 de lei și se va achita în contul RO20BRDE050SV64779580500, deschis la BRD Oradea pe numele Baroului Bihor, cod fiscal 16071369.

Pentru avocații stagiari, taxa este de 100 de lei.

În taxa de participare sunt incluse: mapa de conferință, pauzele de cafea și masa de prânz.

În vederea participării, cei interesați vor depune o declarație de participare, la care vor atașa o copie a ordinului de plată (care face dovada efectuării plății). Depunerea declarației de participare și a ordinului de plată pentru taxa de participare se poate face prin e-mail, la adresa baroul.bihor [at] gmail.com sau se poate depune la secretariatul Baroului Bihor, între orele 9.00 și 15.00.
Data-limită pentru înscrieri este 10 ianuarie 2017, ora 14.00.

Problemele ce vor fi abordate vor fi aduse la cunoștință după primirea sugestiilor de la participanți și centralizarea acestora.

Pentru mai multe detalii – baroul.bihor [at] gmail.com sau tel. 0259/411.799; 0359/410611.

Cum a fost la conferința „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Oradea was last modified: februarie 27th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter