Întrevederea ministrului justiției cu membri ai Comisiei JURI, în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România

6 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 44

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în data de 5 decembrie 2018, la Bruxelles, în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, domnul Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere de lucru cu domnul Pavel Svoboda, europarlamentar, președinte al Comisiei JURI și raportor pentru Propunerea de Regulament privind legea aplicabilă efectelor față de terți ale cesiunilor de creanțe.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate demersurile întreprinse pentru exercitarea Președinției, inclusiv din perspectiva gestionării dosarelor legislative de competența Ministerului Justiției pe de o parte precum și de competența Comisiei JURI, de altă parte.

Președintele Svoboda a urat succes părții române, subliniind provocările istorice care vor marca perioada exercitării președinției României la Consiliul UE, reprezentate de alegerile europarlamentare și de Brexit.

Totodată, cei doi oficiali au căzut de acord asupra necesității cooperării strânse pentru următoarea perioadă, ținând cont de multitudinea de dosare care se află în competența comună a celor două părți.

De asemenea, ministrul justiției a avut o întrevedere de lucru și cu doamna Virginie Roziere, europarlamentar, Comisia JURI, raportor pentru propunerea de Directivă privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii (avertizorii de integritate).

În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate măsurile luate de Ministerul Justiției pentru gestionarea dosarelor care sunt în competența sa cu ocazia exercitării Președinției.

În același timp, a fost analizat stadiul și modul de abordare a propunerii de Directivă privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii. Ambele părți au subliniat necesitatea cooperării strânse pe parcursul următoarelor luni, cu scopul finalizării acestui dosar.

Cu ocazia discuțiilor, ministrul justiției a subliniat existența în România a unui cadru legislativ cu privire la avertizorii de integritate și totodată experiența națională în acest domeniu.

Atât ministrul român al justiției, cât și europarlamentarul francez au subliniat provocările în contextul cărora se va derula Președinția României la Consiliul UE, în special cele privind Brexit și alegerile europarlamentare care vor limita durata aferentă etapei trialogurilor.

Sursa informației

Întrevederea ministrului justiției cu membri ai Comisiei JURI, în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România was last modified: decembrie 6th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter