Întrevederea ministrului justiției cu delegația Comisiei pentru Afaceri UE din Bundestag

8 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 122

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.just.ro), în data de 7 februarie 2019, în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, domnul Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere de lucru cu delegația Comisiei pentru afaceri UE din Bundestag.

Astfel, la întrevedere au participat și domnul Kai Hennig – ministru plenipotențiar al Ambasadei Germaniei și doamna Laura Grünewald – șefa serviciului de presă, protocol și relații publice (consilier politic) a Ambasadei.

Temele de discuție avansate de partea germană au făcut referire la reformele în domeniul justiției (independența justiției); rolul Direcției Naționale Anticorupție; efectele modificărilor Codului de procedură penală și ale legilor penale asupra cooperării în domeniul justiției și cel polițienesc în statele membre UE (mandatul european de arestare) și respectiv, punctul central al Președinției Consiliului UE: Europa valorilor comune.

În deschidere, demnitarul român a subliniat faptul că activitatea Ministerului Justiției se va înscrie într-un efort coerent de urmărire a obiectivului de consolidare a Uniunii Europene. Totodată, a fost evidențiat faptul că, o politică europeană solidă în domeniul justiției va contribui la securitatea și creșterea economică în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri; principiile directoare rămânând aceleași, și anume: respect pentru valorile comune, drepturile și libertățile fundamentale și statul de drept; respect pentru diferitele tradiții și sisteme juridice ale statelor membre și continuarea consolidării încrederii reciproce între sistemele de justiție ale statelor membre.

Întrevederea a reprezentat o oportunitate de consolidare a relației de colaborare.

Sursa informației

Întrevederea ministrului justiției cu delegația Comisiei pentru Afaceri UE din Bundestag was last modified: februarie 7th, 2019 by Universul Juridic
5 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter