Întrevederea miniștrilor justiției din cadrul Trio-ului România-Finlanda-Croația

23 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 422
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în data de 22 august 2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a avut o întrevedere cu miniștrii justiției din cadrul Trio-ului România-Finlanda-Croația, respectiv cu domnii Dražen BOŠNJAKOVIĆ, ministrul justiției din Republica Croația și Antti HÄKKÄNEN, ministrul justiției din Republica Finlanda.

Reuniunea, organizată la Helsinki, în Finlanda, se înscrie în ciclul de consultări la nivel înalt inaugurat încă din anul 2017 de miniștrii justiției din statele membre ale Trio-ului.

Din delegația română au făcut parte secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta Safta și E.S. domnul Răzvan Rotundu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Finlanda; din delegația croată au făcut parte: doamna Sedina DUBRAVČIĆ – șef de cabinet, domnul Uroš MATIJAŠEVIĆ – director, Departamentul Afaceri Europene și Cooperare Internațională și E.S. domnul Josip BULJEVIĆ – Ambasador, iar din partea Ministerului Justiției din Republica Finlanda au participat: domnul Pekka TIMONEN – secretar permanent al ministrului justiției, doamna Lauri KOSKENTAUSTA – consilier al ministrului justiției, domnul Kari KIESILÄINEN – director general, Departamentul de Administrare Judiciară, domnul Antti LEINONEN – director, Departamentul Legislație și Elaborare Acte Normative și doamna Eeva AITTONIEMI – consilier afaceri europene.

În cadrul reuniunii au fost abordate aspecte privitoare la stadiul pregătirilor pentru exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, ocazie cu care ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a precizat faptul că România a intrat în linie dreaptă în procesul de pregătire pentru preluarea Președinției, iar succesul acesteia va depinde, în mare măsură, de gradul strâns de cooperare cu președințiile anterioare și ulterioare. Astfel, de la începutul lunii iulie, echipele de experți ale Ministerului Justiției din România participă la exercițiul de shadowing – asistarea Președinției austriece – pe dosarele aflate în curs de negociere.

Vezi și Participarea delegației Ministerului Justiției la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), Bruxelles, 7-8 decembrie 2017

Delegația Ministerului Justiției din România a informat țările participate cu privire la prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, din prima jumătate a anului 2019, în domeniul justiției penale și civile, precum și la prioritățile orizontale și dimensiunea externă, subliniind faptul că, activitățile ce urmează a fi întreprinse în această perioadă se vor înscrie într-un efort coerent de urmărire a obiectivului de consolidare a Uniunii Europene.

De asemenea, discuțiile din cadrul reuniunii au purtat asupra principalelor aspecte din Programul comun al Trio-ului și următorilor pași vizând cooperarea în cadrul acestuia, agenda de lucru a întâlnirii fiind următoarea:

– pregăriri pentru exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene;

– informare cu privire la stadiul general al pregătirilor în România, Finlanda și Croația;

– infomarea din partea delegației române cu privire la prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene;

– discuții comune referitoare la aspectele cheie din Programul comun al Trio-ului;

– următorii pași ai cooperării în cadrul Trio-ului (incluzând, printre altele, finalizarea programului Trio-ului; calendarul comun privind întâlnirile cu state terțe și conferințele organizate în cadrul Președinției; măsuri practice pentru asigurarea continuității activității în cadrul Consiliului; discuții suplimentare referitoare la viitoarele orientări strategice în aria JAI).

Totodată, întrevederea din data de 22 august 2018 a constituit o oportunitate deosebită de consolidare a relațiilor de colaborare și de manifestare a dorinței reciproce de continuare și dezvoltare a acestora.

Sursa informației

Întrevederea miniștrilor justiției din cadrul Trio-ului România-Finlanda-Croația was last modified: august 23rd, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter