Întocmirea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului. Declinarea competenţei de soluţionare a cauzei (NCPC)

9 dec. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 89
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC II) nr. 406/2021

NCPC: art. 132 alin. (1), art. 493

Campanie Craciun UJmag 2020

Intimata Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău, în numele Ministerului Finanțelor Publice, a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea recursului și menținerea deciziei atacate ca fiind legală.

În temeiul art. 493 C. proc. civ., Înalta Curte a dispus întocmirea raportului asupra admisibilității în principiu a recursului; acesta a fost depus la dosar și, în urma analizării lui de către completul de filtru, a fost comunicat părților, care au fost înștiințate asupra faptului că în termen de 10 zile de la comunicare pot depune puncte de vedere la raport.

La termenul de astăzi, Înalta Curte, constituită în completul de filtru, a invocat din oficiu excepția necompetenței funcționale a secției a II-a Civile, asupra căreia reține următoarele:

Prin acțiunea dedusă instanțelor judecătorești, reclamanta Asociația de Locatari „ANL BUCEGI” urmărește obligarea pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Bacău la plata sumei 368.802,81 RON, cu titlu de cote de contribuție la cheltuielile asociației de locatari.

Așadar, obiectul acțiunii nu are legătură cu acte/fapte încheiate/săvârșite în desfășurarea activității comerciale, de profesionist, ori decurgând dintr-o astfel de activitate.

Prin Hotărârea nr. 99/20.09.2018 a Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost adoptate unele măsuri privind echilibrarea activității de judecată la nivelul secției I Civile și a secției a II-a Civile, stabilindu-se că, începând cu 01.10.2018, secției I Civile îi revin litigiile din nomenclatoarele Civil, Proprietate Intelectuală, Minori și Familie, iar secției a II-a Civile îi revin litigiile din nomenclatoarele Litigii cu profesioniștii, Faliment, Asigurările Sociale, Litigii de Muncă, Drept maritim și fluvial și insolvența persoanei fizice.

Prin urmare, având în vedere că obiectul litigiului nu figurează în nomenclatorul cauzelor civile, Înalta Curte, în temeiul art. 132 alin. (1) C. proc. civ., va declina competența de soluționare a cauzei în favoarea secției I Civile.

Sursa informației: www.scj.ro.

Întocmirea raportului asupra admisibilității în principiu a recursului. Declinarea competenței de soluționare a cauzei (NCPC) was last modified: decembrie 9th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter