Aș dori să fiu un jurist foarte bun, urmând să intru, în primul rând, la INM

13 dec. 2016
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1589
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: De ce masterul de Științe penale și nu alt master? Există o oportunitate pentru tine, din punct de vedere al acestei materii pentru viitor, pentru o viitoare profesie?

Campanie Craciun UJmag 2020

Mihai Valentin Butnaru: Da, sigur. Am ales această specializare la master Științe penale, deoarece îmi doresc foarte mult o carieră ca procuror. În plus, în afară de acest aspect, am finalizat studiile de licență cu o lucrare de pe tărâmul Penalului general  – Drept penal partea generală –, cu tema depășirii limitelor legitimei apărări și ale stării de necesitate. Și, în afară de aceasta, am văzut, studiind, că în doctrina de sorginte penală s-au iscat foarte multe controverse, pe diferite subiecte, esențiale. Și am dorit în continuare să le studiez.

Nicolae Cîrstea: De ce în continuare la Al. I. Cuza și nu la o altă facultate din țară, eventual București?

Mihai Valentin Butnaru: În primul rând eu sunt student din Iași, am fost foarte apropiat acestei facultăți. D-nii profesori care m-au îndrumat și m-au învățat au fost deosebiți. Mi-am descoperit această latură – aș dori să fiu un jurist foarte bun, urmând să intru, în primul rând, la INM. D-nii profesori m-au ajutat să-mi descopăr această latură. Fiind boboc nu știam ce înseamnă Dreptul, Dreptul penal, de asemenea. Și am studiat, de exemplu, Drept financiar, urmând acum să aprofundezi Fiscalitatea europeană cu d-na profesor Maria Ioana Costea, Drept penal partea generală cu dl Donea, urmând să discutăm probleme de Drept special; am studiat Dreptul Uniunii Europene, acum studiem Drept european pe instituții, în perspectivă cu România, cu dl Mogârzan, și toate acestea au promis către vaste cunoștințe juridice.

Nicolae Cîrstea: Privind în urmă, consideri că alegerea facultății de Drept a fost o alegere bună? Te vedeai acum 3-4 ani, când ai ales facultatea de Drept, și în altă parte, la o altă facultate? Consideri că e o alegere potrivită pentru tine facultatea de Drept?

Mihai Valentin Butnaru: Consider că este cea mai bună alegere pe care am putut să optez – Facultatea de Drept din Iași. Am colegi care au plecat și la alte facultăți din țară – Cluj, București –dar, având în vedere recenziile lor despre facultățile în care ei au studiat, am considerat că este mai bine că am și optat aici la master și că ciclul de licență l-am absolvit tot aici.

Nicolae Cîrstea: Cât de greu e examenul la INM?

Mihai Valentin Butnaru: N-aș putea spune că este foarte greu. Nu este chiar dificil. Eu m-am pregătit anul acesta, în paralel am pregătit și lucrarea de licență; am prezentat lucrarea de licență. Pe lângă sesiune am avut puțin timp să mă pregătesc și pentru examenul la INM anul acesta. Am făcut 53 de puncte, pentru care sunt mulțumit. Pentru anul acesta este bine, sperând ca anul viitor să iau examenul, să intru la INM.

Nicolae Cîrstea: Ce te sperie în perspectiva examenului de anul viitor? Care sunt lucrurile care îți dau temeri sau îți provoacă angoase?

Mihai Valentin Butnaru: Principalele probleme sau principalele lacune pe care le am consider că sunt chiar Dreptul penal – încă n-am ajuns să-l stăpânesc foarte bine, deși am studiat, am avut note foarte mari. La master Științe penale cred că răspund cerințelor profesorilor, însă mai am foarte mult de muncit până să-l stăpânesc, dat fiind că s-au iscat în doctrină foarte multe controverse și date fiind schimbările Codului de procedură penală.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc și îți doresc succes.

Mihai Valentin Butnaru: Mulțumesc frumos.

Aș dori să fiu un jurist foarte bun, urmând să intru, în primul rând, la INM was last modified: decembrie 12th, 2016 by Mihai Valentin Butnaru
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Mihai Valentin Butnaru

Mihai Valentin Butnaru

Este masterand la Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter