Viața la Facultatea de Drept din Iași este incredibil de frumoasă

5 dec. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4783
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu d-na profesor Andra Iftimiei la a doua etapă a Maratonului Facultăților de Drept pe care o desfășurăm la Iași. Bine v-am găsit, d-na profesor.

Campanie Craciun UJmag 2020

Andra Iftimiei: Bine ați revenit și vă așteptăm de fiecare dată cu mare drag.

Nicolae Cîrstea: Discutăm în cadrul acestui proiect derulat pe portalul universuljuridic.ro cu profesori, cu studenți, despre oportunitățile care există la fiecare facultate, despre modelele pe care le are fiecare facultate, mastere și alte oportunități care există. Știu că dumneavoastră interacționați cu studenții atât în anul I, cât și în anul III de facultate. Care este evoluția în acești 2-3 ani a unui student? Cum este el în anul întâi, cum ajunge să fie în anul trei?

Andra Iftimiei: Să știți că în funcție de generație anul I diferă. De la generații foarte timide la generații care sunt foarte active și foarte preocupate de tot ceea ce este nou în materie de Drept constituțional, foarte atenți la deciziile Curții Constituționale, iar ulterior, în anul al treilea, invariabil observăm o evoluție. Sunt deja cu o structură juridică acești studenți, cu o bază juridică pusă, cunoștințe juridice foarte bune, astfel ca la seminariile din anul al III-lea la Drept penal partea specială lucrul cu ei este de-a dreptul o reală plăcere.

Nicolae Cîrstea: Cu ce v-ați dori dumneavoastră, în calitate de cadru didactic, să rămână un student de-al dumneavoastră după parcurgerea celor patru ani ai cursurilor de licență?

Andra Iftimiei: E o întrebare foarte grea, pe care mi-o adresați. Aș vrea să rămână cu credința că cel din fața lui, cadrul didactic, a depus tot efortul de care el, studentul, are nevoie pentru a se forma ca viitor jurist, să rămână cu toate cunoștințele pe care eu încerc să le transmit la seminar și să rămână cu o amintire plăcută a modului în care am interacționat la seminariile la care am lucrat împreună.

Nicolae Cîrstea: Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața noastră cotidiană. Din punct de vedere al predării, din punct de vedere al asimilării de către studenți cum se simte prezența tehnologiei în sala de curs, de seminar, cât de folosită este ea de către dumneavoastră, de către colegii dumneavoastră?

Andra Iftimiei: Este foarte adevărat, trăim într-o evoluție continuă, nu doar din perspectiva tehnologiei. Cursurile, în marea lor majoritate, la facultatea de Drept sunt în format Power Point, și ăsta este un mare avantaj pentru student, pentru că pe lângă retorica profesorului, are și suportul scris pe care-l vede în fața ochilor. Iar la seminar eu sunt un pic de modă veche, în sensul că insist să aibă Codul penal în format fizic, pe considerentul că Dreptul penal se învață cu creionul sau cu pixul în mână și atunci, ori de câte ori discutăm un text de lege, subliniem ceea ce ne interesează și facem comentarii, adnotări pe marginea Codului penal.

Nicolae Cîrstea: Cât de frumoasă este facultatea de Drept? Și de ce ar veni un licean la facultatea de Drept și, cu atât mai mult, la Facultatea de Drept a Universității Al. I. Cuza?

Andra Iftimiei: Este incredibil de frumoasă viața, cu precădere aici, la Facultatea de Drept din Iași. Dincolo de cadrul feeric, de poveste, pe care-l oferă orașul Iași, Facultatea de Drept oferă o foarte largă paletă de atractivități – dacă pot să spun așa…

Nicolae Cîrstea: Fiind, totuși, la cea mai veche universitate din România.

Andra Iftimiei: Studenții noștri beneficiază de stagii de practică în Strassbourg, la CEDO – eu sunt un fost student beneficiar al unui astfel de stagiu de practică – sau stagii de practică la Parlamentul României – eu, ca fost student sunt un fost beneficiar. Se pregătesc stagii de practică la Curtea de Justiție de la Luxembourg, să nu uităm de stagiile de practică de la Curtea Constituțională a României. În egală măsură avem acele manifestări studențești foarte frumoase, de tipul Hexagonul Facultăților de Drept. Mai avem posibilitatea de a pleca cu stagii Erasmus – în calitate de student am fost student Erasmus, în Constanz, în Germania, și a fost o experiență fabuloasă, pe care dacă aș fi avut ocazia aș fi repetat-o…

Nicolae Cîrstea: Deci multe oportunități pentru care un licean ar alege facultatea de Drept și cu atât mai mult Facultatea de Drept de la Al. I. Cuza.

Monitor Dosare
Viața la Facultatea de Drept din Iași este incredibil de frumoasă was last modified: decembrie 5th, 2016 by Andra Iftimiei

Vă recomandăm: