„Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Brașov 2016

1468       0

„Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Brașov 2016 📅 15 - 16 aprilie 2016 Brașov „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Brașov 2016

Data 15 - 16 aprilie 2016
Locația Brașov

Baroul Brașov, în colaborare cu Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – Centrul Teritorial Brașov al INPPA, au organizat vineri, 15 aprilie, și sâmbătă, 16 aprilie, conferința cu tema „Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României”, evenimentul având loc în Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania din Brașov.

Prima zi, 15 aprilie, a fost dedicată dreptului procesual civil, temele fiind abordate de domnii av. dr. Traian Briciu (Vicepreședinte al U.N.B.R., Director al I.N.P.P.A., prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București), av. dr. Claudiu Dinu (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din Bucuresti, lector INPPA, Șef Departament Pregătire Continuă INPPA – drept privat) și Bogdan Dumitrache (executor judecătoresc, membru în comisia de elaborare a NCC, în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCC și în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCPC, formator INM).

Din subiectele tratate în această primă zi a conferinței amintim „Excepția lipsei dovezii calității de reprezentant / excepția lipsei calității de reprezentant – excepții de ordine privată sau de ordine publică?”, „Cum se stabilește competența materială și teritorială a instanțelor de judecată în cazul acțiunilor succesorale însoțite de partaj?”, „Competența materială a instanțelor de judecată în cazul acțiunilor de rectificare carte funciară. Pot fi catalogate astfel de acțiuni ca acțiuni patrimoniale sau nepatrimoniale?”, „Sechestrul asigurător – este posibilă instituirea uni sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile perisabile ?” și multe altele.

În cea de-a doua zi a conferinței au fost tratate subiectele care privesc dreptul penal și procesual penal, unde au luat cuvântul domnii av. dr. Petruț Ciobanu (Vicepreședinte al U.N.B.R., lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, Șef Departament Pregătire Continuă INPPA – drept public), jud. dr. Cristinel Ghigheci (Curtea de Apel Brașov; lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Transilvania din Brașov, formator I.N.M), proc. Cristian Ichim (procuror DIICOT Brașov), av. dr. Ioan Gliga (lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Transilvania Brașov, formator INPPA), precum și doamna av. Anca Nicchi (Decan al Baroului Harghita, formator INPPA).

Temele puse în discuție au fost „Aspecte controversate privind probele în procesul penal”, „Metode speciale de investigare. Mandatul tehnic de supraveghere”, „Măsurile asiguratorii. Măsura de siguranță a confiscării speciale”, „Percheziția sediului profesional al avocatului”, „Evaziunea fiscală – avocatul subiect activ al acestei infracțiuni”. În finalul prezentărilor, participanții au avut posibilitatea de a adresa întrebări pe marginea celor prezentate.

„Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României” – Brașov 2016 was last modified: aprilie 27th, 2016 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: