ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – „Și ce simplu mi-ar fi, dacă nu te-aș iubi…ˮ*

2 dec. 2019
Vizualizari: 3047
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Sună o compoziție a avocatului doctor Giorgiu Coman. Da, ați citit bine, un avocat care, în ciuda faptului că trebuie să pregătească minuțios dosare și argumente pentru casa de avocatură pe care o conduce, în ciuda faptului că are timpul drămuit la sfert de oră, printr-o organizare și un management de invidiat, își caută și își găsește timp să compună piese, să scrie versuri de o deosebită încărcătură emoțională. În general, deși portretul unui avocat se confundă cu răceala argumentelor și cu postura de neclintit, Giorgiu Coman este o mixtură de putere și vulnerabilitate, de neclintire și emoție în același timp, ceea ce conferă personalității sale o alură unică în peisajul justiției române. „Și ce simplu mi-ar fi/Dacă nu te-aș iubi/Altceva nu-i nimic/Și mereu mă complicˮ, iată versuri și chemări spre realitatea dură și contrastantă a sufletului uman, iată zdrobirea și uimirea împletite atât de sensibil, suav, dar și grav în același timp. Este acea rază de soare care în curând este pălită de ceața care dorește să o acopere, este preaplinul voluptății, revenit la suprarealismul cotidian, cu responsabilitățile lui care nu pot permite amânarea. „Mi-e dor de tine, de mâinile tale, mi-e tare dor/Nu știu de-i bine, îmi spui că povestea se poate sfârși/Dar dacă tu vei reveni/ De noapte n-ai să poți fugi/De noaptea rece, de vântul ce trece prin inima mea… ‒ e o altă piesă a avocatului care vorbește despre iubirea neîmplinită și neîmpărtășită cu o durere care se simte în fiecare fibră a cântecului. Fie că interpretează alături de actrița Daniela Nane, fie că își împletește vocea cu a sopranei Felicia Filip, Giorgiu Coman este omul dăruit de Dumnezeu, care face ca lucrurile să pară simple, dar armoniile și versurile sunt deseori sfâșietoare.

L-am urmărit la întâlnire. Am ajuns aproape concomitent la locul stabilit, eu devansându-l cu câteva clipe. Dintr-o mașină impunătoare, a coborât un om impecabil. Din creștetul capului până în talpa piciorului nu avea niciun aspect la care aș mai fi putut spune că trebuia să mai îmbunătățească ceva. Costumul albastru deschis și cravata, pantofii și accesoriile, toate vorbeau despre un om îngrijit, care se respectă și ale cărui maniere sunt la cel mai înalt nivel. Am ajuns la sediul nostru zâmbind și făcând cunoștință. Este tipul acela de om pe care crezi că-l știi de-o viață, fără prea multe introduceri, fără momente stânjenitoare de la început. Fotograful nostru, Bianca, face poze cu mare măiestrie. Avocatul este din familia scriitorului Panait Istrati. Moștenirea s-a transmis cel puțin la nivelul limbajului, care excelează.

Povestim despre interviu, despre gala de lansare a revistei, despre faptul că ne-a fost aproape de mult timp în proiectul Legal Point. Interviul este scurt, la obiect, plin de sevă și dorește să explice un lucru important, și anume că „Nimic nu este mai frumos decât adevărulˮ, un motto pe care interlocutorul nostru îl are ca principiu de viață. Spiritul justițiar în care a crescut și pe care l-a cultivat este însoțit de armonia cântului încă din copilărie.

Aflăm lucruri interesante. O lucrare importantă pe care a scris-o, „Concurența în dreptul intern și europeanˮ, care a primit și premiul „Victor Dan Zlătescuˮ, care a fost considerată cea mai bună carte din domeniul dreptului concurenței în 2011, este și astăzi cea mai bună carte de referință în domeniu. Larga abordare în domeniile dreptului ‒ drept penal, drept comercial, dreptul concurenței, proprietatea intelectuală și insolvența ‒ îi conferă invitatului nostru o perspectivă unică în știința dreptului.Giorgiu Coman privește, la 30 de ani de la Revoluție, cu mândrie faptul că a fost un revoluționar și că s-a implicat în mod direct în schimbarea puterii, iar faptul că glonțul l-a ocolit îl face recunoscător astăzi. Dacă n-ar fi luptat la Revoluție, nu ar fi putut să-i privească în ochi pe cei care au luptat pe baricade.

Minutele se scurg rapid, într-o clepsidră mică, fiind conștienți de faptul că întâlnirile mari au un sfârșit și că tot ce este de calitate trece repede. În următorul număr al revistei Legal Point va fi un interviu cu domnul Giorgiu Coman, un interviu pragmatic, care va vorbi despre sufletul de artist al unui mare avocat român.


*Transmitem în cadrul secțiunii ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT o parte din impactul și emoția acestor întâlniri pe care le avem cu invitații Revistei Legal Point. Surprindem stările pe care le trăim în aceste momente speciale și pe care le dorim împărtășite.

Interviul cu domnul Giorgiu Coman va fi publicat în nr. 2/2019. Click aici pentru ABONAMENT LEGAL POINT 2019!

ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – „Și ce simplu mi-ar fi, dacă nu te-aș iubi…ˮ* was last modified: decembrie 2nd, 2019 by Cornel Dărvășan

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice