[UPDATE: Completări] Întâlniri de lucru – CSM și Comisia Specială a Parlamentului. Sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției

19 oct. 2017
Vizualizari: 724
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 19 octombrie 2017: Completări privind demersurile de la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu participarea la întâlnirile de lucru ale „Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției”

Potrivit informării din data de 18 octombrie 2017, Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass-Media din cadrul CSM a dat publicității o serie de completări cu privire la precizările anterioare, legate de interacțiunea dintre CSM și Comisia Specială Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției.

Astfel:

– în data de 16 octombrie 2017: CSM transmite Comisiei speciale comune a Parlamentului României rezultatul analizei realizată în cadrul Comisiei nr.1 – „Legislație și cooperare interinstituțională” din cadrul CSM, rezultat care a fost cuprins și în „Minuta întâlnirii Comisiei nr.1 din 16 octombrie 2017” ce a fost publicată de site-ul CSM-ului în secțiunea Activitate Consiliu – Comisii și colective de lucru – Comisia nr.1 „Legislație și cooperare interinstituțională” – procese verbale ale întâlnirilor Comisiei. De asemenea, în acord cu rezultatul acestei analize interne, CSM își manifestă disponibilitatea sa de colaborare față de Comisia specială, inclusiv prin participarea președintelui CSM sau a persoanei desemnată de către acesta la lucrările Comisiei, de îndată ce îi va fi pusă la dispoziție o inițiativă legislativă asumată, având ca scop sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legsialtive în domeniul justiției.

– în data de 17 octombrie 2017: CSM răspunde solicitării de desemnare a unui reprezentant al CSM-ului, reiterând aceleași aspecte transmise anterior. Această solicitare vine din partea dl. Florin Iordache – Președintele Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, care dorește participarea reprezentantului CSM la ședința Subcomisiei pentru legislația civilă, iar apoi la lucrările Subcomisiei pentru legislația penală, ambele fiind organizate în data de 18 octombrie 2017.

În aceste sens, reafirmând, și prin această din urmă adresă, caracterul esențial al cooperării interinstituționale pentru eficientizarea și asigurarea unui înalt nivel de independență și de transparență a sistemului judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis din nou disponibilitatea deplină de a participa, prin președinte sau persoana desemnată de acesta, în limitele competențelor constituționale și legale, la dezbaterile ce vor avea loc în cadrul Comisiei speciale comune și a subcomisiilor acesteia, de îndată ce îi va fi pusă la dispoziție o inițiativă legislativă asumată, având ca scop sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției.

Sursa informației


Întâlniri de lucru – CSM și Comisia Specială a Parlamentului. Sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției

În data de 13 octombrie 2017, Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media din cadrul CSM a dat publicității o informare potrivit căreia a dorit să aducă la cunoștința opiniei publice o serie de precizări cu privire la interacțiunea dintre CSM și Comisia Specială Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției.

Astfel:

– în data de 5 octombrie 2017: Parlamentul României prin Comisia Specială Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, a adresat invitația președintelui CSM de a participa la lucrările subcomisiei ce are ca obiect de activitate domeniul penal, această primă întâlnire fiind organizată pentru data de 10 octombrie 2017, orele 11,00;

– în data de 9 octombrie 2017: CSM a solicitat președintelui Comisiei comune speciale comunicarea materialelor aferente desfășurării întâlnirii de lucru, răspunzând pozitiv acestei invitații. De asemenea, Consiliul a apreciat această cooperare interinstituțională ca fiind esențială pentru eficientizarea și asigurarea unui înalt nivel de independență și de transparență a sistemului judiciar.

– în data de 10 octombrie 2017: CSM a comunicat președintelui Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului că, în raport de volumul materialelor transmise și timpul scurt avut la dispoziție pentru analiza acestora, nu poate fi asigurată prezența unui reprezentant al CSM la dezbateri, problemele semnalate în materialele transmise Consililului impunând un timp rezonabil pentru studierea acestora și pentru o analiză în comisiile de specialitate ale Consiliului. Totodată, s-a adresat rugămintea de a fi comunicate propunerile concrete de reglementare ce urmează a fi examinate în cadrul Comisiei speciale comune, întrucât materialele primite nu conțineau și astfel de propuneri.

– în data de 11 octombrie 2017: CSM a fost informat cu privire la faptul că, în ședința din 10 octombrie 2017, s-a convenit ca până la următoarea ședință să fie transmise propunerile participanților, astfel încât dezbaterea să se facă aplicat, pe texte.

– în data de 12 octombrie 2017: CSM a încunoștințat Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului că acest organism independent funcționează ca organ colegial, sens în care s-a comunicat că solicitarea adresată de comisia parlamentară trebuie să fie discutată în cadrul ședinței Comisiei nr.1 – „Legislație și cooperare interinstituțională” din cadrul Consiliului, din data de 16 octombrie 2017.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Sursa informației

[UPDATE: Completări] Întâlniri de lucru – CSM și Comisia Specială a Parlamentului. Sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției was last modified: octombrie 19th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: