Întâlnirea ministrului justiției cu omologii săi din Serbia și Slovacia

22 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 583

Despre

  • România susține procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană
  • Drepturile minorităților naționale

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a avut vineri, 18 septembrie 2015, o întâlnire informală de lucru cu ministrul justiției din Republica Slovacă, Tomáš Borec și cu cu omologul său din Republica Serbia, Nikola Selaković. Vă redăm, în continuare, declarațiile ministrului justiției.

Declarația privind Serbia
Discuțiile au vizat, în primul rând, cadrul cooperării dintre cele două state, în contextul în care România  susține procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană. România are o foarte bogată experiență în domeniul reformei justiției, iar această experiență poate fi foarte utilă statelor care doresc să adere la U.E. În plus, prin progresele înregistrate în mod constant și reliefate de toate Rapoartele Comisiei Europene, România are un sistem performant de aplicare a legii. Modul în care noi am construit instituții, am instruit oameni și am creat strategii și mecanisme de prevenire și combatere a corupției și conflictelor de interese este un exemplu pentru statele europene, iar această experiență trebuie împărtășită și valorizată de parteneri.

De asemenea, România este un exemplu în Europa de protecție și respectare a drepturilor minorităților naționale, dar și un stat care face eforturi constante pentru a susține românii care trăiesc în alte state europene. Buna colaborare istorică dintre cele două state poate fi și mai mult consolidată în cadrul Uniunii Europene având în vedere principiile și valorile care stau la baza acestei structuri,” a declarat ministrul justiției în cadrul întâlnirii cu omologul său din Republica Serbia.


Declarația privind Slovacia

Discuțiile abordate au vizat teme europene de actualitate. Avem o cooperare foarte bună cu Slovacia, iar experiențele fiecărei țări sunt importante în contextul în care căutăm constant să îmbunătățim cadrul legal aplicabil la nivel național, dar și la nivelul Uniunii Europene. Pe agenda Consiliului Justiție Afaceri – Interne sunt în acest moment teme importante, iar o bună coordonare a poziției României cu cea a altor state central și est europene este importantă pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat ministrul justiției cu privire la relațiile cu Republica Slovacă.

Consultați sursa informațiilor, anunțurile publicate de Ministerul Justiției (1 și 2)

Întâlnirea ministrului justiției cu omologii săi din Serbia și Slovacia was last modified: septembrie 22nd, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter