Întâlnirea cu tema „Renunțarea apriorică la dreptul de a invoca rezoluțiunea” – Iași

1596       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Joi, 10 decembrie 2015,

ora 18:00

 Iași,

Universitatea „Al. I. Cuza”, Facultatea de Drept,

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Sala V. Pella

 Cercul de drept civil european Dimitrie Alexandresco

din cadrul

Centrului Robertianum de drept privat, Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași

Cercul de drept civil european Dimitrie Alexandresco din cadrul Centrului Robertianum de drept privat, Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, organizează în data de 10 decembrie 2015, ora 18:00, în sala V. Pella, întâlnirea cu tema Renunțarea apriorică la dreptul de a invoca rezoluțiunea (sunt omul nou, omul liber, devoratorul de iluzii și voi a renunța la ce nu am) sub coordonarea lect. dr. Codrin Macovei.

Cu această ocazie, domnișoara Maria Ghinea va susține o lucrare dedicată subiectului. Autoarea își propune să analizeze trei texte juridice din noul Cod civil : art. 13 (renunțarea la drept nu se prezumă), art. 1549 alin. (1) (dacă nu cere exercitarea silită a obligațiilor contractuale, creditorul are dreptul la rezoluțiunea sau, după caz, rezilierea contractului, precum și la daune-interese, dacă i se cuvin), art. 1551 alin. (1)  teza I (creditorul nu are dreptul la rezoluțiune atunci când neexecutarea este de mică însemnătate).

Cheia interpretativă este furnizată de metodologia hermeneutică a „Școlii Dreptului Organic” (autor prof. dr. Valerius M. Ciucă) și va avea drept ax central determinarea caracterului imperativ sau nu al acestei instituții contractuale.

Sursa informației este anunțul publicat de Asociația Studenților la Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (www.asd-uaic.ro).

Întâlnirea cu tema „Renunțarea apriorică la dreptul de a invoca rezoluțiunea” – Iași was last modified: decembrie 8th, 2015 by Universul Juridic
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter