Întâlnire fără rezultate

8 sept. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 281

Mult așteptata întâlnire de la Cotroceni, dintre președintele Klaus Iohannis și copreședintele USR PLUS, Dan Barna, nu a adus soluția așteptată de USR PLUS pentru rezolvarea crizei guvernamentale.

„Din păcate, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize și am exprimat poziția USR PLUS că ieșirea din criză se poate rezolva prin propunerea unui nou premier din partea PNL. Aici s-a terminat partea de conținut. Nu s-a prezentat o soluție, nu s-au analizat scenarii”, a afirmat Dan Barna, scrie News.ro.

Dan Barna a mai spus că, în Parlament, asistăm la un abuz asupra democrației fără precedent.

Faptul că noua majoritate Cîțu-Ciolacu blochează dreptul la moțiune de cenzură al unor parlamentari arată că avem o majoritate, echipa premierul Cîțu cu PSD, care însă ucide prin fiecare neprezentare la ședință statul de drept. Cîțu terbuie să plece, moțiunea să ajungă la vot. Lăsați moțiunea de cenzură să se întâmple, încetați să transformați România într-un stat bananier”, a mai arătat Dan Barna, notează News.ro.

Peste 30 de parlamentari PNL, susținători ai lui Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie, au transmis un val de mesaje pe Facebook prin care cer taberei Cîțu să se delimiteze de orice colaborare cu PSD și să nu încerce formarea unui nou USL.

„«Îi invit pe colegii care cochetează cu opțiunea unei susțineri a PSD să reflecteze bine ce spațiu de manevră din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal în respectiva ipostază. Cum vom putea duce la îndeplinire agenda de reforme pe care ne-am asumat-o? Cu ce costuri?», a scris și fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, revocat din funcție de Florin Cîțu”, scrie News.ro.

„«Un guvern minoritar PNL, susținut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcție ar avea repercursiuni dezastruoase asupra Partidului Național Liberal, așa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL și istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă. De asemenea, situația economică a țării nu ne permite să facem experimente populiste, marca PSD. Avem nevoie de continuarea investițiilor, a reformelor din instituțiile statului și de măsuri sustenabile de creștere economică și dezvoltare», a scris și deputatul PNL, Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș”, mai arată News.ro.

Rectificarea bugetară așteptată de primarii din întreaga țară a intrat pe ordinea de zi a Guvernului, proiectul fiind aprobat de plen.

„Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară. Ministerul Finanțelor –până acum am strâns cereri de peste un miliard de lei pentru localități în urma inundațiilor din acest an”, a declarat Florin Cîțu, scrie România liberă.

Proiectul legii consumatorului vulnerabil, așteptat de milioane de români, a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, ca for decizional. Legea va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2021.

„Măsurile financiare sunt: 1. Ajutor pentru încălzirea locuinței. 2. Ajutor pentru consumul de energie destinat acoperirii unei părți din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului. 3. Ajutor pentru achiziționarea, în cadrul unei locuințe, de echipamente eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea și asigurarea apei calde de consum în locuință, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depășite din punct de vedere tehnic și moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic. 4. Ajutor pentru achiziționarea de produse și servicii în vederea creșterii performanței energetice a clădirilor ori pentru conectarea la sursele de energie, se precizează în raportul comisiilor de specialitate asupra proiectului”, notează Libertatea.

„«Plafonarea prețurilor la energie până la primăvară este singura măsură care ar putea fi luată pentru a ține scumpirile în loc», a declarat, marți, pentru Agerpres, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu”.

„Prețurile la energie trebuie plafonate, cel puțin pentru o perioadă de timp, până trece iarna, cel puțin 6 luni de zile, e una din soluții. Plafonarea prețurilor, și pentru clienții casnici și pentru industriali. Sau Guvernul să ia alte măsuri care să nu ducă la aceste scumpiri: scăderea TVA, supra-impozitarea profiturilor companiilor din energie, deși acestea nu vor avea impact, prețurile tot vor crește pentru populație. Plafonezi prețurile, asta e singura soluție să trecem (iarna, n.r.) și din primăvară (Guvernul, n.r.) să reușească să regândească lucrurile”, a afirmat Florin Jianu, scrie Adevărul.

Seară frumoasă!

Întâlnire fără rezultate was last modified: septembrie 8th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: