Întâlnire Donald Trump – Kim Jong-un

9 mart. 2018
Vizualizari: 831

Deschidem Revista din această seară cu o știre care îi surprinde pe analiștii de politică externă:Președintele american, Donald Trump, a acceptat să se întâlnească, până în luna mai, cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, cu care s-a angajat într-un agresiv schimb de replici după ce s-a instalat la putere, relatează AFP”, citată de News.ro.

„Într-o scurtă alocuțiune la West Wung, la Casa Albă, joi seara (ora locală), Chung Eui-yong, un consilier sud-coreean în domeniul Securității, a anunțat că Trump a acceptat invitația la acest summit istoric. Liderul nord-coreean «și-a exprimat dorința de a se întâlni cu președintele Trump cât mai rapid posibil», a declarat el. «Președintele Trump a apreciat darea de seamă și a spus că se va întâlni cu Kim Jong-un până la sfârșitul lui mai, pentru a ajunge la o dezarmare nucleară permanentă», a adăugat consilierul”, mai scrie News.ro.

Comisia Europeană se află la un pas de a impune sancțiuni Poloniei din cauza reformelor din justiție.

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a avut o întâlnire cu Juncker, în cadrul căreia a apărat legile pentru reformarea sistemului de justiție și a avertizat Bruxelles-ul că acuzele și criticile venite din partea Uniunii Europene față de aceste reforme, ar putea avea efecte nedorite.

„Morawiecki i-a prezentat lui Juncker documentul explicativ privind noile legi, iar apoi le-a spus jurnaliștilor că se așteaptă la o analiză în profunzime a documentului de către Comisia Europeană, care ar putea dura câteva săptămâni. (…) Documentul polonez arată că reformele sunt necesare pentru a crește eficiența și pentru a înlătura judecătorii «care au fost implicați în activități dezonorante», în timpul perioadei comuniste din Polonia. În document se precizează și că statele liberale din UE nu ar trebui să pună prea multă presiune pe Varșovia pentru că ar putea duce la «creșterea sentimentului anti-european» în Polonia”, scrie Reuters, citată de News.ro.

Raportul Eurostat, dat recent publicității, rămâne în atenția presei. Presa scrie astăzi despre cât de ușor îți poți găsi un loc de muncă în statele Uniunii Europene.

„Orașul Praga este pe primul loc în UE când vine vorba de ușurința de a găsi un loc de muncă, în condițiile în care, în anul 2015, aproximativ 72% din respondenții unui sondaj erau de acord cu afirmația că este ușor să găsească un loc de muncă în capitala Cehiei. Pe următoarele locuri în clasamentul european se află Cluj-Napoca (67%), München (62%) și Bratislava (62%), arată datele publicate de Eurostat”, citate de Cotidianul.

„La polul opus, există 10 orașe în Uniunea Europeană, unde 8 din 10 respondenți nu sunt de acord cu afirmația că este ușor să găsească un loc de muncă. Cel mai mare procent de respondenți care nu sunt de acord cu această afirmație sunt în Palermo (96%), Napoli (93%) și Torino (85%), precum și în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) și orașul spaniol Málaga (85%)”, mai notează Cotidianul.

Unul dintre cei mai cunoscuți economiști americani din lume, Jeffrey Sachs, (cel care i-a consiliat pe Mihail Gorbaciov și pe Boris Elțîn pentru introducerea economiei de piață în fosta Uniune Sovietică), a spus joi, la București, că România trebuie să rămână o economie deschisă și să pledeze pentru o Uniune Europeană cât mai puternică.

„Pentru o țară precum România, aveți nevoie de creștere sustenabilă, investiții în industriile înalte, dacă vreți o economie performantă în viitor”, a spus Jeffrey Sachs, scrie HotNews.

Declarația simbolică de unire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului revine astăzi în atenția presei.

„Consiliul Județean din Prahova, România a votat declarația simbolică de Unire cu Republica Moldova. Este primul județ din România care semnează o astfel de declarație”, scrie azi Unimedia.info.

Finalul Revistei îl consacrăm Congresului PSD, care va avea loc în acest weekend. Lista candidaților care vor cere votul în congresul de sâmbătă se va finaliza azi, anunță presa de la București. Procedura a fost contestată de către unii candidați, pe motiv că nu li se permite tuturor să își încerce șansa pentru funcțiile de conducere. Mai mulți membri PSD au constatat noua variantă prin care vicepreședinții vor fi aleși câte doi pe regiune (un bărbat și o femeie), în timp ce alții au spus că nu este oportun acum un congres în care să se organizeze și alegeri. Mediafax redă astăzi câteva dintre declarațiile contestatarilor din PSD.

„«Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document – proiect de țară – în care să spunem cum gândim și cum vedem noi creșterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educației, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrat pe Proiectul de țară și mai puțin pe candidaturi. Candidaturile țin de viața internă a PSD», a spus Ecaterina Andronescu”, scrie Mediafax.

Mediafax redă și poziția secretarului general al PSD-ului, Codrin Ștefănescu: „Codrin Ștefănescu nu candidează împotriva candidatului lui Liviu Dragnea. Cei 4.000 de delegați vor decide prin vot dacă vor Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu președinte executiv, în condițiile în care, având vicepreședinți regionali, nu pot intra în cursă oameni precum Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae sau Adrian Dobre. Regret faptul că Olguța Vasilescu, ce a fost târâtă cu cătușe la mâini, nu poate candida ca vicepreședinte al întregului partid, nu pentru o zonă. La fel Gabriela Firea, care îl bate în sondaje chiar și pe Iohannis”.

„Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis joi, contestatarilor, că procedura după care se vor desfășura alegerile la congres a fost votată cu mare majoritate în ședința Comitetului Executiv, iar dacă sunt nemulțumiți, nu înțelege de ce aceștia candidează”, mai notează Mediafax.

Seară frumoasă!

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Întâlnire Donald Trump – Kim Jong-un was last modified: martie 9th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: