Instrucţiunile privind repartizarea, închirierea şi folosirea locuinţelor de serviciu şi a locuinţelor de intervenţie din administrarea MApN – modificări (OMApN nr. M.74/2019)

10 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1305

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă
Actul modificatorSumar
 

Instrucțiunile privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN), aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale (OMApN) nr. M.84/2009

(M. Of. nr. 586 din 24 august 2009; cu modif. ult.)

 

   

 

Ordinul Ministrului Apărării Naționale (OMApN) nr. M.74/2019 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN), aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale (OMApN) nr. M.84/2009

(M. Of. nr. 346 din 6 mai 2019)

modifică: art. 21 alin. (2);

introduce: art. 18 alin. (3) lit. c).

 

În M. Of. nr. 346 din 6 mai 2019, s-a publicat OMApN nr. M.74/2019 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea MApN, aprobate prin OMApN nr. M.84/2009.

Astfel, respectivul act normativ aduce unele modificări, dar și completări Instrucțiunilor privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea MApN, aprobate prin OMApN nr. M.84/2009 (M. Of. nr. 586 din 24 august 2009; cu modif. ult.).

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă prezentăm, în continuare, modificările, dar și completările aduse Instrucțiunilor privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea MApN.

 

Art. 18 alin. (3) lit. c) din Instrucțiunile privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea MApN (introdus prin OMApN nr. M.74/2019)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 18 alin. (3), după lit. b) se introduce o nouă literă, lit. c), cu următorul conținut:

„(3) Personalul Ministerului Apărării Naționale beneficiază, cu prioritate, de locuințe de serviciu sau de intervenție, când:

(…)

c) în cazuri temeinic justificate, cu aprobarea ministrului apărării naționale, la solicitarea personalului ministerului și cu avizul comandantului/șefului unității militare în care acesta este încadrat. Locuința de serviciu sau de intervenție se eliberează și se predă în situația în care personalul armatei dobândește o locuință proprietate personală care să corespundă nevoilor locative, conform Legii locuinței nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare”.

 

Art. 21 alin. (2) din Instrucțiunile privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea MApN (modificat prin OMApN nr. M.74/2019)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la art. 21, alin. (2) prevedea:

„(2) În garnizoana București și în unitățile militare dispuse pe raza județului Ilfov, care sunt arondate la această garnizoană, repartizarea numerică a locuințelor de serviciu se va face de o comisie formată din:

a) șeful Direcției domenii și infrastructuri, în calitate de președinte;

b) șeful Direcției personal și mobilizare din Statul Major General;

c) șefii resurselor de la categoriile de forțe ale armatei/comandamentelor de armă/operaționale;

d) locțiitorii comandanților comandamentelor și șefii direcțiilor centrale, în calitate de membri;

e) locțiitorul comandantului garnizoanei București, în calitate de secretar”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 21, alin. (2) se modifică și va avea următorul conținut:

„(2) În garnizoana București, repartizarea locuințelor de serviciu se va face de o comisie formată din următoarele persoane sau reprezentanți împuterniciți ai acestora:

a) șeful/directorul Direcției domenii și infrastructuri, în calitate de președinte;

b) locțiitorul directorului general al Direcției generale de informații a apărării, în calitate de membru;

c) locțiitorulșefului/directorul Direcției generale management resurse umane, în calitate de membru;

d) locțiitorul șefului Direcției generale juridice, în calitate de membru;

e) locțiitorul șefului Direcției personal și mobilizare din Statul Major al Apărării, în calitate de membru;

f) locțiitorii pentru resurse ai șefilor Statului Major al Forțelor Aeriene, Statului Major al Forțelor Terestre și Statului Major al Forțelor Navale și ai comandanților Comandamentului logistic întrunit și Comandamentului comunicațiilor și informaticii, în calitate de membri;

g) locțiitorul șefului Direcției calitatea vieții personalului, în calitate de membru;

h) locțiitorul comandantului Comandamentului Garnizoanei București, în calitate de secretar”.

Instrucțiunile privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea MApN – modificări (OMApN nr. M.74/2019) was last modified: mai 10th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter