Instrucțiunile privind condiţiile, termenele şi procedura pentru acceptarea şi evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurenţiale – completări (OPCC nr. 1076/2020)

2 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 110
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Ordinul președintelui Consiliului Concurenței nr. 724/2010 de punere în aplicare a Instrucțiunilor privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale

 

(M. Of. nr. 11 din 5 ianuarie 2011)

Ordinul președinelui Consiliului Concurenței nr. 1076/2020 privind punerea în aplicare a Instrucțiunilor pentru completarea Instrucțiunilor privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Consiliului Concurenței nr. 724/2010

 

(M. Of. nr. 1158 din 1 decembrie 2020)

 

 

Se pun în aplicare Instrucțiunile pentru completarea Instrucțiunilor privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale;

– introduce: art. 23 ind. 1.

În M. Of. nr. 1158 din 1 decembrie 2020 s-a publicat Ordinul președintelui Consiliului Concurenței nr. 1076/2020 privind punerea în aplicare a Instrucțiunilor pentru completarea Instrucțiunilor privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Consiliului Concurenței nr. 724/2010.

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile regăsite în respectivul act normativ.

Art. 1

„În urma adoptării în plenul Consiliului Concurenței se pun în aplicare Instrucțiunile pentru completarea Instrucțiunilor privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Consiliului Concurenței nr. 724/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 11 din 5 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Art. 2

Pachet: Principiile procedurei judiciare

„Compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Concurenței vor urmări punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin”.

Art. 3

„Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

În anexă, care face parte integrantă a prezentului ordin, se regăsesc Instrucțiunile pentru completarea Instrucțiunilor privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Consiliului Concurenței nr. 724/2010, pe care le redăm în cele ce urmează.

Art. I

Art. 23 ind. 1 din OPCC nr. 724/2010

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, după punctul 23 se introduce un nou punct, punctul 23 ind. 1, cu următorul cuprins:

„231. În cazul respingerii de către Consiliul Concurenței, pe considerente de oportunitate, în temeiul pct. 23, a solicitării întreprinderii investigate de a se angaja în discuții cu privire la angajamente, aceasta nu mai are dreptul de a solicita ulterior inițierea unor discuții privind oferirea de angajamente, cu excepția situației în care s-au produs schimbări semnificative pe piață care justifică o nouă solicitare, caz în care întreprinderea mai poate solicita, o singură dată, inițierea discuțiilor privind oferirea de angajamente”.

 

Art. II

„Prezentele instrucțiuni sunt puse în aplicare prin ordin al președintelui Consiliului Concurenței și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I” .

Instrucțiunile privind condițiile, termenele și procedura pentru acceptarea și evaluarea angajamentelor, în cazul practicilor anticoncurențiale – completări (OPCC nr. 1076/2020) was last modified: decembrie 2nd, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter