Instrucțiunile practice pentru părți, referitoare la cauzele cu care este sesizată Curtea de Justiție a UE – publicare

25 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 235

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Jurnalul Oficial al UE

Sumar
Instrucțiunile practice pentru părți, referitoare la cauzele cu care este sesizată Curtea de Justiție a UE – publicare

 

(J. Of. UE nr. 42 din 14 februarie 2020)

Se oferă părților și reprezentanților lor instrucțiuni concrete privind aplicarea dispozițiilor Regulamentului de procedură al Curții de Justiție a UE.

 

În J. Of. UE nr. 42 din 14 februarie 2020 au fost publicate Instrucțiunile practice pentru părți, referitoare la cauzele cu care este sesizată Curtea de Justiție a UE – publicare.

Astfel, prin respectivele instrucțiuni se oferă părților și reprezentanților lor instrucțiuni concrete privind aplicarea dispozițiilor Regulamentului de procedură al Curții de Justiție a UE.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Instrucțiunilor practice pentru părți, referitoare la cauzele cu care este sesizată Curtea de Justiție a UE – publicare

 

Structura

 

– I („Dispoziții generale”);

– II („Faza scrisă a procedurii”);

– III („Faza orală a procedurii”);

Pachet: Principiile procedurei judiciare

– IV („Dispoziții finale”).

 

Prezentare generală

 

Potrivit pct. I lit. a), procedura în fața Curții cuprinde, ca regulă generală, o fază scrisă și o fază orală. Faza scrisă a procedurii are ca obiectiv să se expună Curții obiecțiile, motivele sau argumentele părților din procedură sau, în materie preliminară, observațiile pe care persoanele interesate prevăzute la articolul 23 din Statut înțeleg să le formuleze în legătură cu întrebările adresate de instanțele statelor membre ale Uniunii. În ceea ce privește faza orală, aceasta urmărește să permită Curții să aprofundeze cunoașterea cauzei prin eventuala audiere a acestor părți sau persoane interesate în cadrul unei ședințe de audiere a pledoariilor și, dacă este cazul, prin audierea concluziilor avocatului general.

Faza scrisă a procedurii în materia acțiunilor directe este supusă unor reguli mai stricte, enunțate la articolul 119 și următoarele din Regulamentul de procedură și se referă atât la obligația de reprezentare a părților de către un agent sau un avocat, cât și la cerințele de formă legate de conținutul și de prezentarea memoriilor. Cererea introductivă trebuie să cuprindă, pe lângă numele și domiciliul reclamantului și indicarea părții împotriva căreia este formulată cererea introductivă, indicarea precisă a obiectului litigiului, motivele și argumentele invocate, susținute, dacă este necesar, de probe sau propuneri de probe, precum și concluziile reclamantului. Nerespectarea acestor cerințe determină inadmisibilitatea cererii introductive, care, în afara unor împrejurări speciale, nu ar trebui să depășească 30 de pagini.

Pe de altă parte, faza orală a procedurii cuprinde în esență două etape distincte: audierea părților sau a persoanelor interesate prevăzute la articolul 23 din Statut și prezentarea concluziilor avocatului general. Curtea poate totuși decide, în cazul în care consideră că respectiva cauză nu pune o problemă nouă de drept, ca aceasta să fie judecată fără concluziile avocatului general. În ceea ce privește organizarea unei ședințe de audiere a pledoariilor, ea nu are un caracter sistematic.

Instrucțiunile practice pentru părți, referitoare la cauzele cu care este sesizată Curtea de Justiție a UE – publicare was last modified: februarie 25th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter