Instrucţiunea ASF nr. 1/2016 privind întocmirea şi depunerea situaţiei financiare anuale şi a raportării anuale de către entităţile autorizate – modificări (Instrucțiuni nr. 1/2022)

13 mai 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 56

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Instrucțiunea ASF nr. 1/2016 privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare
(M. Of. nr. 230 din 29 martie 2016)
 

Instrucțiuni nr. 1/2022 pentru modificarea Instrucțiunii ASF nr. 1/2016 privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare

 

(M. Of. nr. 473 din 12 mai 2022)

 

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

 

 

– modifică: titlul, art. 1, art. 2 alin. (1).

 

În M. Of. nr. 473 din 12 mai 2022 s-au publicat Instrucțiunile nr. 1/2022 pentru modificarea Instrucțiunii ASF nr. 1/2016 privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare.

Redăm, în cele ce urmează, modificările aduse respectivului act normativ.

 

Titlul

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, titlul instrucțiunii se modifică și va avea următorul cuprins:

„INSTRUCȚIUNE privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, precum și de către Fondul de Compensare a Investitorilor”

 

 

Monitor Dosare

Art. 1

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 se modifică și va avea următorul cuprins:

Art. 1

Prezenta instrucțiune stabilește modul de întocmire și depunere a raportărilor anuale la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, distinct de situațiile financiare anuale, de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară din Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, precum și de către Fondul de Compensare a Investitorilor, care au obligația aplicării prevederilor Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 39/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaționale de raportare financiară, aplicabile entităților autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, precum și Fondului de Compensare a Investitorilor, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Norma nr. 39/2015.

 

Art. 2 alin. (1)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 2, alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

Art. 2

(1) Entitățile menționate la art. 1 și Fondul de Compensare a Investitorilor, denumite în continuare entități, depun raportarea anuală la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, în format hârtie și format electronic sau numai în format electronic, având atașată o semnătură electronică extinsă.

Instrucțiunea ASF nr. 1/2016 privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate – modificări (Instrucțiuni nr. 1/2022) was last modified: mai 13th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter