[Programul] Sesiunea anuală de comunicări științifice „Intrarea în vigoare a noilor coduri. O primă evaluare” – București

1377       0

[Programul] Sesiunea anuală de comunicări științifice „Intrarea în vigoare a noilor coduri. O primă evaluare” – București 📅 15 aprilie 2016 București [Programul] Sesiunea anuală de comunicări științifice „Intrarea în vigoare a noilor coduri. O primă evaluare” – București

Data 15 aprilie 2016
Locația

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 aprilie 2016: Programul

Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” a publicat programul sesiunii anuale de comunicări științifice „Intrarea în vigoare a noilor coduri. O primă evaluare”.


Vineri, 15 aprilie 2016

Programul detaliat al conferinței va fi disponibil, începând cu data de 13 aprilie 2016, după definitivarea acestuia, în funcție de lucrările științifice ce vor fi susținute.

 Casa Academiei, Calea 13 Septembrie nr. 13, sectorul 5, București    

Pentru informații suplimentare sub aspect organizatoric (înscriere, tehnoredactare, modalitatea de plată, plata efectivă a taxei de participare, program) vă puteți adresa persoanei de contact, dna. Iolanda Vasile, la adresa de e-mail: icj_conferinte@yahoo.com.sau la telefon 021.318.81.06 interior 2.400.

Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”

Intrarea în vigoare a noilor coduri legislative au adus o serie de schimbări în mediul juridic românesc.

Codurile civile au avut ca premisă, pe de o parte, printre altele, înlăturarea deficiențelor sistemului judiciar civil, urmărind realizarea practicii unitare la nivelul instanțelor, accelerarea soluționării cauzelor, definirea clară și detaliată a principiilor procesului civil, iar, pe de alta, modernizarea reglementării raporturilor juridice civile printre altele prin afirmarea unității dreptului privat, schimbarea concepției cu privire la patrimoniu și la prescripția extinctivă, reglementarea unitară și detaliată a drepturilor persoanelor și apărării acestora și a materiei obligațiilor în concordanță cu tendințele europene în domeniul contractelor.

De asemenea, codurile penale au schimbat din temelii răspunderea penală: separarea funcțiilor judiciare în procesul penal, introducerea instituției judecătorului de drepturi și libertăți și cea a judecătorului de cameră preliminară; modificarea măsurilor preventive prin introducerea arestului la domiciliu, introducerea sistemului zilelor-amendă, infracțiuni care aduc atingere domiciliului și vieții private și lista ar putea continua.

Din această perspectivă, în cadrul secțiunilor sale (drept privat, drept public, drept penal), sesiunea de comunicări științifice 2016 își propune o analiză a noului cadru legislativ, care s-a dorit a fi unul modern și care să răspundă pe deplin imperativelor funcționării unei justiții moderne, adaptate așteptărilor sociale, precum și necesității creșterii calității acestui serviciu public.

Pentru înscriere vă invităm să transmiteți formularul de participare până în data de 15 ianuarie 2016, la adresa de e-mail icj_conferinte@yahoo.com.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Lucrările in extenso se vor transmite până, cel mai târziu, la data de 1 martie 2016, la aceeași adresă de e-mail.

Lucrările se redactează în limba română, în limita a 6-8 pagini, în considerarea formatului cerut (consultați instrucțiunile de tehnoredactare), având incluse abstractul și cuvintele cheie, redactate în limba română și în limba engleză.

Lucrarea in extenso este supusă unui proces de tip double blind peer review, realizat de referenții științifici ai sesiunii științifice, în conformitate cu cele mai înalte standarde științifice internaționale.

Lucrările acceptate de Comitetul științific al Sesiunii, vor fi notificate ca atare autorilor până la data de 21 martie 2016. Comitetul științific își rezervă dreptul de a refuza acceptarea lucrărilor care nu se încadrează în aria tematică a Sesiunii, care nu se supun exigențelor de evaluare științifică, ori pe cele care nu se reconsideră și nu se refac în termen rezonabil, potrivit observațiilor și sugestiilor Comitetului științific.

Taxa de participare este de 200 lei, și  se achită până la data de 24 martie 2016. Taxa de participare include: accesul la lucrările conferinței, mapa conferinței, un exemplar din Volumul Sesiunii, Certificatul de Participare, pauza de cafea, prânzul (bufet) și alte cheltuieli ocazionate de organizarea acestui eveniment.

Taxa de participare se achita în contul Institutului de Cercetări Juridice, RO49 TREZ 7052 0E36 5000 XXXX, deschis la Trezoreria Sector 5 București, cod fiscal 4433910, cu mențiunea „taxă sesiune științifică_2016”, urmat de numele autorului.

Plata se poate efectua și prin oficiile poștale (mandat poștal).

Taxa se achită pe articol și nu pe autori.

Un autor va putea participa cu o singură lucrare ca unic autor. Se acceptă și lucrări în coautorat.

Înregistrarea în conferință va fi confirmată numai după transmiterea, prin e-mail (icj_conferinte@yahoo.com.) a dovezii de plată a taxei, scanată și salvata ca fișier pdf (de exemplu: Popescu.C._taxa/Popescu.C_Ionescu.V_taxa), cu mențiunea „Taxă sesiune ICJ” .

Plata taxei de participare, înainte de notificarea acceptării lucrării, nu garantează acceptarea și publicarea articolului și nici nu va fi returnată în caz de neacceptare a articolului.

Programul detaliat al conferinței va fi disponibil, începând cu data de 13 aprilie 2016, după definitivarea acestuia, în funcție de lucrările științifice ce vor fi susținute.

Pentru informații suplimentare sub aspect organizatoric (înscriere, tehnoredactare, modalitatea de plată, plata efectivă a taxei de participare, program) vă puteți adresa persoanei de contact, dna. Iolanda Vasile, la adresa de e-mail: icj_conferinte@yahoo.com.sau la telefon 021.318.81.06 interior 2.400.

Sursa informației este Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” (www.icj.ro).

[Programul] Sesiunea anuală de comunicări științifice „Intrarea în vigoare a noilor coduri. O primă evaluare” – București was last modified: aprilie 14th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: