Inspecția Muncii. Condiţionarea salariatului de către angajator, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal

29 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 304

Potrivit site-ului oficial (www.inspectiamuncii.ro), Inspecția Muncii a publicat un comunicat de presă, potrivit căruia, în perioada 11-23 ianuarie 2021, s-au desfășurat acțiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

De asemenea, acțiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 au avut ca rezultat aplicarea a 1.422 de sancțiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 190.500 lei. Din 2.614 de angajatori controlați, au fost sancționați 938 și s-au dispus 1.804 măsuri de remediere a neconformităților.

Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat: „Condiționarea salariatului de către angajator, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal”.

„Având în vedere relaxarea restricțiilor anunțate în capitală în perioada următoare, atragem atenția atât angajatorilor cât și angajaților că respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți, cât și a celorlalți.
Inspectorii de muncă își vor face în continuare datoria, vor fi pe teren, ca și până acum, în acțiuni de control riguroase, indiferent de oră și de ziua din săptămână sau de condițiile meteorologice. Din analiza rezultatelor acțiunilor de control, se observă ponderea mult mai mare a avertismentelor și a măsurilor dispuse pentru remedierea neconformităților prin raportare la numărul amenzilor, care, așa cum am mai spus în nenumărate rânduri, nu reprezintă un scop în sine. De asemenea, doresc să reamintesc un aspect, pe care inspectoratele teritoriale de muncă l-au difuzat deja, referitor la condiționarea salariatului de către angajator, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2. Le atragem atenția angajatorilor că acest lucru este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal.
Potrivit Ordinului Ministrului Sănătății, pacienții asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare, ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor în vigoare, fără a fi condiționați de efectuarea unui nou test.”

Rezultatele detaliate ale acțiunilor de control în domeniul relațiilor de muncă, al securității și sănătății în muncă, precum și cele privind respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 sunt disponibile aici.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Sursa informației

Inspecția Muncii. Condiționarea salariatului de către angajator, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal was last modified: ianuarie 29th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.