Insolvenţă. Perfectare antecontract de vânzare-cumpărare. Autorizare judecător sindic. Plată parţială a preţului stabilit în antecontract. Consecinţe

2 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1198
  • Legea nr. 85/2006: art. 93^1

Prin „preț contractual”, dispozițiile art. 931 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței au în vedere prețul stabilit prin antecontractul ce se dorește a fi executat, iar nu alt preț stabilit ulterior, cu eventuala corecție adăugată ca efect al creșterii valorii de piață („prețul nu este inferior valorii de piață a bunului”). Practic, la data solicitării executării antecontractului de vânzare-cumpărare acesta reprezintă singura convenție încheiată între părți prin care să fie stabilite obligațiile ce le revin și în raport de care să se poată verifica îndeplinirea acestora. În consecință, în mod corect prima instanță a reținut că nu s-a dovedit îndeplinirea condiției vizând achitarea prețului contractual.
(C. Ap. Suceava, S. I civ., dec. nr. 77 din 19 februarie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Insolvență. Perfectare antecontract de vânzare-cumpărare. Autorizare judecător sindic. Plată parțială a prețului stabilit în antecontract. Consecințe was last modified: februarie 2nd, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.