[UPDATE: Rezultatele finale, validate prin Hotărârea Consiliului UNNPR nr. 104/11.10.2018] INR. Examenul pentru dobândirea calității de notar stagiar (12 septembrie 2018)

22 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 10.625

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 22 octombrie 2018: Rezultatele finale ale concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, validate prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România nr. 104/11.10.2018

Potrivit unui anunț, Institutul Notarial Român a dat publicității lista cuprinzând rezultatele finale ale concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, validate prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România nr. 104/11.10.2018.

Monitor Dosare

Pentru lista rezultatelor finale în ceea ce privește concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 24 septembrie 2018: Rezultatele finale ale concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018

Potrivit unui anunț, Institutul Notarial Român a dat publicității lista cuprinzând rezultatele finale ale concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Pentru mai multe detalii privind lista cuprinzând rezultatele finale ale concursului, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 17 septembrie 2018: Rezultatele concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018. Termenul de depunere a contestațiilor împotriva notării lucrărilor la concurs

Potrivit unui anunț din data de 16 septembrie 2018, Institutul Notarial Român a dat publicității lista cuprinzând rezultatele concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Totodată, INR a dat publicității și detaliile privind termenul de depunere a contestațiilor împotriva notării lucrărilor la concurs.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 18 alin. (1) și (2) din Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 2792/C/2017, contestațiile împotriva notării lucrărilor la concurs se depun până miercuri, 19 septembrie 2018, ora 16.00, la sediul Camerei la care au fost depuse dosarele de înscriere.

Pentru mai multe detalii privind lista cuprinzând rezultatele concursului, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 13 septembrie 2018: Depunerea contestațiilor la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Potrivit unui anunț din data de 12 septembrie 2018, Institutul Notarial Român a dat detalii în ceea ce privește depunerea contestațiilor la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 14 alin. (3) din Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 2792/C/2017, contestațiile împotriva baremului de notare la concurs se depun personal sau prin e-mail ([email protected]), în termen de 24 de ore de la afișarea baremului, la secretariatul Institutului Notarial Român din cadrul Centrului de Conferințe Auditorium Pallady din Bdul Theodor Pallady nr. 40G, Sector 3, București.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Model de cerere aferent contestației la barem poate fi extras de aici.

Sursa informației


Update 12 septembrie 2018: Setul de subiecte extras la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar organizat în ziua de 12 septembrie 2018. Baremul de notare

Potrivit unui anunț din data de 12 septembrie 2018, Institutul Notarial Român a dat publicității setul de subiecte extras la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, cât și baremul de notare aferent.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul setului de subiecte extras la concurs, astfel cum a fost publicat de către INR:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 7 septembrie 2018: Repartizarea pe sălii a candidaților înscriși la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar organizat în ziua de 12 septembrie 2018

Potrivit unui anunț din data de 6 septembrie 2018, Institutul Notarial Român a dat publicității repartizarea pe sălii a candidaților înscriși la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Totodată, setul de subiecte care se va extrage la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar va conține 100 de întrebări cu una sau două variante de răspuns corect din tematica și bibliografia de concurs. Fiecare întrebare cu una sau două variante de răspuns corect va fi evaluată cu 0,10 puncte.

Răspunsurile parțiale la întrebările cu două variante corecte de răspuns nu se punctează.

La întrebările cu o singură variantă corectă de răspuns la care se bifează două variante de răspuns, din care doar unul este corect, nu se punctează.

Accesul candidaților în sălile de concurs este permis începând cu orele 7.30, în vederea îndeplinirii formalităților de identificare.

Extragerea și comunicarea subiectelor va avea loc începând cu orele 9.00. După acest moment intrarea în sala de concurs a candidaților este strict interzisă.

Părăsirea temporară a sălii de concurs, după momentul extragerii subiectelor, este permisă doar în situații excepționale, fiind aplicabile dispozițiile art. 11 alin. (2) din Regulamentul de concurs.

Telefoanele mobile, gențile sau alte obiecte personale vor fi depuse de către candidați la garderobele amenajate pentru fiecare sală de concurs, accesul candidaților în sala de concurs fiind permis numai cu actul de identitate.

Nerespectarea dispozițiilor cu privire la accesul în sală se sancționează cu anularea lucrării și eliminarea candidatului din sala de concurs.

Pentru mai multe detalii privind repartizarea pe sălii a candidaților înscriși la concurs, astfel cum a fost publicată de către INR, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 4 septembrie 2018: Situația soluționării contestațiilor formulate de către candidații respinși la înscrierea la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018. Situația centralizată finală a candidaților care au fost declarați admiși la înscrierea la concurs

Potrivit unui anunț din data de 3 septembrie 2018, Institutul Notarial Român a dat publicității situația soluționării contestațiilor formulate de către candidații respinși la înscrierea la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Totodată, a fost publicată și situația centralizată finală a candidaților care au fost declarați admiși la înscrierea la concurs.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul respectivelor documente, astfel cum a fost publicat de către INR:

(Pentru a vedea documentele, vă rugăm dați refresh)

Situația soluționării contestațiilor formulate de către candidații respinși la înscrierea la examen sau concurs

Situația centralizată finală a candidaților care au fost declarați admiși la înscrierea la concurs

Sursa informației


Update 28 august 2018: Situația centralizată a candidaților admiși sau respinși la înscrierea la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018. Detalii privind desfășurarea examenului

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al INR (www.institutulnotarial.ro), Institutul a dat publicității detaliile privind desfășurarea examenului sau concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018. De asemenea, a fost publicată și situația centralizată a candidaților admiși sau respinși la înscrierea la concurs.

Astfel, concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar se va desfășura la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady situat în Bd. Theodor Pallady nr. 40G, Sector 3, București, în Sălile Roma, Buenos Aires și Foaier (parter), începând cu orele 9.00.

Repartizarea pe săli a candidaților se va afișa cu cel puțin 24 de ore înainte de data desfășurării concursului, pe pagina de internet a INR, precum și la cele două intrări (din Bd. Theodor Pallady nr. 40G și din Str. Drumul Lunca Jariștei) ale Centrului de Conferințe Auditorium Pallady.

Accesul candidaților în sălile de concurs, în vederea îndeplinirii formalităților de identificare, este permis începând cu orele 7.30 până la momentul extragerii setului de subiecte. Identificarea candidaților se face în baza cărții de identitate/adeverinței provizorii de identitate sau a pașaportului, în original, aflate în termen de valabilitate.

Este interzis accesul candidaților în sala de examen sau concurs cu orice sursă de informare, telefoane mobile, dispozitive electronice sau orice alt mijloace de comunicare la distanță.

Nerespectarea dispozițiilor cu privire la accesul în sală se sancționează cu anularea lucrării și eliminarea candidatului din sala de concurs.

Telefoanele mobile, gențile sau alte obiecte personale vor fi depuse de către candidați la garderoba organizată la intrarea în Centrul de Conferințe.

În vederea redactării lucrărilor, Institutul Notarial Român va pune la dispoziția candidaților pix cu pastă de culoare albastră.

Pentru mai multe detalii privind situația centralizată a candidaților admiși sau respinși la înscrierea la concurs, astfel cum a fost publicată de către INR, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 9 august 2018: UNNPR. Precizări referitoare la termenul-limită pentru înscrierea la examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar

Potrivit unui anunț din data de 8 august 2018, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a făcut câteva precizări referitoare la termenul-limită pentru înscrierea la examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar.

Astfel, având în vedere că:

– în conformitate cu dispoziția președintelui Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România nr. 55/05.06.2018, Institutul Notarial Român organizează la data de 12 septembrie 2018 examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar;

– conform art. 5 alin. (1) din Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 2792/C/19.10.2017, persoanele care se înscriu la examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar depun, personal sau prin mandatar cu procură autentică și specială, dosarul de înscriere la Camera în a cărei circumscripție se află postul pentru care candidează, cu cel puțin 25 de zile înainte de data examenului sau a concursului, respectiv până la data de 17 august, inclusiv, după cum se arată și în anunțul postat pe site-ul Institutului Notarial Român și pe site-ul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România în data de 6 iunie 2017;

– în data de 7 august 2018 a fost publicată în M. Of. al României, Partea I, nr. 687/2018, H.G. nr. 595/02.08.2018, prin care zilele de 16 și 17 august au fost declarate zile libere pentru salariații din sectorul public, ziua de 15 august fiind zi liberă prin lege,

Secretariatul Institutului Notarial Român comunică candidaților că, în zilele de 16 și 17 august 2018, Camerele notarilor publici, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Institutul Notarial Român vor asigura permanență, în vederea îndeplinirii procedurilor de înscriere la examen sau concurs.

De asemenea, UNNPR reamintește candidaților să își pregătească din timp dosarul de înscriere, în vederea preîntâmpinării oricăror situații independente de activitatea Camerelor, a Uniunii sau a Institutului, care ar putea determina imposibilitatea obținerii tuturor documentelor necesare înscrierii, astfel cum sunt prevăzute la art. 5 alin. (2) din Regulament.

Sursa informației


Update 4 iulie 2018: Calendarul cursurilor de pregătire pentru persoanele care intenționează să participe la examenul/concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al INR (www.institutulnotarial.ro), Institutul a publicat și lista unităților sanitare și a cabinetelor psihologice acreditate, potrivit legii, cu care Camerele Notarilor Publici au încheiat protocoale de colaborare în vederea eliberării certificatelor medicale și a avizelor psihologice necesare înscrierii la examen/concurs.

De asemenea, referitor la programul cursurilor de pregătire pentru persoanele care intenționează să participe la examenul/concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, INR a precizat că acestea vor avea în vedere tematica și bibliografia pentru examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, aprobată prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 81 din 13.10.2017, publicată pe pagina de internet: www.uniuneanotarilor.ro la secțiunea „Cum devin notar”.

Redăm mai jos calendarul respectivelor cursuri, astfel cum au fost publicat de către INR.

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 2 iulie 2018: Prima zi de înscrieri. INR a publicat detalii suplimentare despre concurs

Astăzi, 2 iulie 2018, încep înscrierile la examenul sau la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar.

Potrivit unui anunț din data de 29 iunie 2018, INR a stabilit taxa de participare la examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, organizat în ziua de 12 septembrie 2018.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului Director al Institutului Notarial Român nr. 12/19.06.2018 s-a aprobat taxa de înscriere pentru participarea la examenul sau la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, care se va organiza în ziua de 12 septembrie 2018, în cuantum de 3500 lei/candidat.

Taxa de înscriere pentru participarea la examenul sau la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar se achită în contul Institutului Notarial Român (CUI 26781193) RO12RNCB0071115799310001 deschis la BCR – Sucursala Plevnei București.

Copia foii de vărsământ se va anexa la dosarul întocmit în vederea înscrierii la examen sau concurs.

Cererile de înscriere la examenul sau la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar se depun la sediul Camerei în a cărei circumscripție se află postul pentru care se candidează, până la data de 17 august 2018, inclusiv.

Reamintim faptul că potrivit unui alt anunț al INR, Institutul a publicat și lista care cuprinde posturile pentru care se organizează examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar din data de 12 septembrie 2018, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România nr. 59/20.04.2018.

Redăm mai jos respectiva listă, astfel cum a fost publicată de către INR.

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

 

Sursa informației


INR. Examenul pentru dobândirea calității de notar stagiar (12 septembrie 2018)

Potrivit unui anunț din data de 6 iunie 2018, Institutul Notarial Român anunță organizarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar.

Astfel, având în vedere dispozițiile art. 4 alin. (2) din Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 2792/C/19.10.2017, în conformitate cu dispoziția președintelui Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România nr. 55/05.06.2018, Institutul Notarial Român organizează la data de 12 septembrie 2018 examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar.

Lista care cuprinde posturile pentru care se organizează examenul sau concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România nr. 59/20.04.2018, poate fi consultată aici.

Totodată, înscrierile la examenul sau la concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar ce se va organiza în data de 12 septembrie 2018 se vor face în perioada 1 iulie – 17 august 2018.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tematica și bibliografia aferente examenului sau concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar, astfel cum au fost publicate de către INR:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Totodată, avizul favorabil al Ministerului Justiției în legătură cu menținerea pentru anul 2018 a aceleiași tematici și bibliografii, avizate în anul 2017, în ceea ce privește susținerea examenului sau a concursului pentru dobândirea calității de notar stagiar poate fi consultat aici.

Sursa informației

[UPDATE: Rezultatele finale, validate prin Hotărârea Consiliului UNNPR nr. 104/11.10.2018] INR. Examenul pentru dobândirea calității de notar stagiar (12 septembrie 2018) was last modified: februarie 3rd, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter